Ahojte, trpím PPP už veľa rokov, zaujímalo by ma, či mi neviete odporučiť nejakú literatúru, odbornú aj beletriu o tejto problematike...čítala som už napr. všetko od F.D. Krcha (odporúčam), Hany Papežovej aj Diagnózu F50 od Gabiny Weissovej...rada by som si prečítala aj niečo iné...veľmi vám ďakujem...
Literatúra o PPP
u mna to začalo tým, že som to videla v jednom videoklipe. Tam to samozrejme kritizovali, no lepšie je o niektorých veciach nevedieť. Ak sa tolko propaguje bulímia a anorexia, podľa mňa to u viacerých ľudí prepukne. Aj keď všetky tie kampane sú proti MB, MA. Človek si to uvedomí, až keď v tom lieta.
veronika: Kvôli tej knihe to všetko začalo? Myslíš tým to, že u teba prepukla PPP?
Anorexia je tam vykreslená dosť odstrašujúco.
Hoci... okej... aj ja som si ju kedysi odložila, pretože som tam videla v niektorých veciach inšpiráciu.
pamätam si, ako mi mama kupila na Vianoce pred par rokmi knihu Lahka ako vtak. mala som vtedy 15. nevedela o com je ta kniha, precitala si prvu vetu z knihy, ktora znela asi : pani telocvikarka nas znov amucila na bradlach.telesnu som nenavidela zo vsetkeho najviac..alebo proste nieco v tom zmysle.kupila mi ju preto lebo telesnu som neznsala aj ja. (kvoli svojej postave)..kvoli tejto knihe to vsetko zacalo..
Ľahká ako vták od Marliese Arold. Je to však pre nižšiu vekovú kategóriu - no, tínedžerky myslím - neviem, či tam spadáš:)
alice v zrcadle....ja a Alica Kingsleyovi...odporucam...pisane z matkinej a dcerinej strany je zaujimave vidiet ak to vnima ja druha strana...