Zastavme šikanovanie!

Príspevok v téme: Zastavme šikanovanie!
stop.it

Šikanovanie hlavne na školách je veľmi veľkým problémom. A je jedno za čo. Dôkazom je aj toto video:

Odkaz: www.youtube.com

Nahral ho 14 ročný chalan z USA, menom Jonah Morway o 4:00 ráno ešte minulý rok v auguste. Myslím, že aj tí menej zdatnejší v angličtine budete jeho "papierikom" rozumieť. Pripomínam že video má 9.2 milióna zhliadnutí a stále pribúda. Ľudí ktorí ho podporujú a zanechávajú odkazy je strašne veľa. Medzi ne patrí aj Lady Gaga a ďalší. Myslím že toto video stojí za zdielanie pretože so šikanovaním by malo byť už úplne seknuté..

Tiež som bol cez 9 rokov šikanovaný takže viem o čom hovorím. Keby sa tak dalo šikanovanie len tak ľahko dokázať.. Čo si o tom myslíte vy?..

lost

Treba navstivit rodica sikanujuceho a dat im na vedomie, ze akakolvek sikana medzi detmi bude opatovana sikanou medzi rodicmi..
Ak by to stale nechapali, povedal by som im, ze za 1 pokriveny vlas na mojom dietati, bude mat za nasledky 1 pokrivenu kost v telesnej schranke otca ci matky sikanujuceho, nekompromisne..
To je ako tie prislovia, ze ak chces vyhrat nad svinou, musis sa zablatit..

čerešňa

Tento problém vie pochopiť len, kto bol šikanovaný, alebo ak sa jednalo o jeho dieťa. Koho to nepoznačilo, ten si to neuvedomuje a neprikladá tomu žiadnu váhu. Takmer na každej škole je k dispozícii výchovný poradca či psychológ a mám pocit, že to aj tak nikam nevedie. Šikana je o tom, že ten kto ju pácha je pred očami ostatných detí "Pán" a nik si nedovolí odporovať mu, či zastať sa toho utláčaného, lebo by asi vyzeral pred väčšinou ako blbec ( však už ja tie choré, dementné deti majú v tomto viac rozumu ). Deti však odzrkadľujú len to čo vidia doma. Škola ich neprevychová, všetko je to na rodičoch a tí sú zodpovední za svoje ratolesti. Šikanu treba riešiť s celou rodnou dotyčného a to z oboch strán, čo je veľmi zložité.

muc

ano, treba zastavit sikanu. treba tym zacat doma v rodinach. vychovavat deti k vzajomnaj ucte, tolerancii a dobrosrdecnosti. kym dieta bude denne vidiet od svojich rodicov arogantne, nadradene a inymi opovrhujuce spravanie, nic dobre od neho nedostane ani jeho okolie. rodiny ako zaklad spolocnosti sa rozpadavaju, vytraca sa z nich laska a ucta a nastupuje materializmus- absentujuce rodinne zazemie je nahradene kupovanim si dietata a jeho priazne cez drahe dary, umocnene ohovaranim a osocovanim druheho rodica...
som nazoru, ze to, co sa u nas deje teraz (spravanie deti), je len slabym odvarom toho, co este len pride, ked tieto takto "poznacene" deti vyrastu. ich hodnoty zrejme budu uplne ine. poznaci to opat len ich socialne vztahy v komunite-skola, spolocenstvo v ktorom sa pohybuju, poznaci partnerske vztahy a v neposlednom rade dopad na celu spolocnost- stat. stat s nefungujucimi a chorymi zakladnymi bunkami- rodinami, bude mat obrovske problemy. amoralnost nas pozenie do zahuby

renéééééééé

aj ja som bol na základnej šikanovaní od cigánov, a bolo to fakt ťažké. Bol som pre nich ľahký objekt, keď som bol utiahnutý, tichý, a mal som 40 kg. A myslím si, že odvtedy mám psychické problémy s agresivitou.