jeho matka

Príspevok v téme: jeho matka
dev

mozno pre niekoho banalita, dobre vztahy so svokrou, teda s mamou nasho priatela, niekto to neriesi, niekto ju neznesie, niekto ma vynikajuci vztah, zalezi od osobnosti.

Moj mensi problemik spociva asi v tom ze, hoci som sa snazila vytvorit si so snou dobry vztah, citim sa predsa cudzia v jej byte, akoby v jej teritoriu :D.
Byvame spolu s priatelom v jej byte, ona byva u priatela, no kedze nekdy maju hadky, pride tu k nam nekdy na cely vikend,nekedy na tyzden dva, mesiac. Neviem ale proste citim ze som tu cudzia, jedlo prinesie ona, a ked nie tak vari ona, co aj by som chcela nieco uvarit, aby som nebola neschopacka pred mojim priatelom, ale nemozem proste, lebo stale nieco, a ked aj ze uvarim, stale ze nic nie je na poriadku, stale je bordel, nieco som znova neurobila, preto sa radsej uz nepustam do nicoho. Len co ked clovek sa citi neschopny, a nic radsej nerobi, a potom to vyzera ze nic ani nevie. Posledne obdobie stale je s nami, pozerame film, je s nami lahne si vedla nas do postele, stale riesi nas vztah, ze nestoji za nic, neustale pride ked mame hadky, stara sa o svojho syna ako o dieta malicke, ako ja viem ze to vyznieva ako ziarlivost na svokru, ale tie poznamky ked ma priatel pobozka ze jooooooooj aka laska/ironia/alebo ked mi kupi kvet-ze kde ma ona..alebo nieco take, ja neviem, citim sa dost pod psa, a najlepsie ze priatelovi to nemozem vytknut lebo ju ma rad, a mi to pride ze ju skor uprednostni ako mna, ako fajn, je to jeho mamka, ale predsa,
co dodat, chapem, ze ma len ju nakolko ocka uz nema, ale mne to pride ze je neskutocne na neho naviazana, a chce aby ho mala asi len pre seba.
Priatelovi to asi ocividne nevadi, ked ho niekto hycka, a stale je tu s nami, len ja sa citim dost odstrcena, niekedy.
Dusim to v sebe, a potom ked mam toho uz dost urazim sa a necham tak...len mi vybehnu slzy. Neviem ako to riesit lebo, chapem ich naviazanost, ale zaroven, nechcem bojovat s matkou, ktora si o neho stale narokuje. O jeho pritomonost, zaujem, pohladenia. Ako to riesit, aby bola harmonia medzi nami, aby so mnou akoby tajne nesuperila, aby nas nechala aj chvilu samych a napokoji. Neviem, mam chut sa zbalit a ist...co sa tym vsak vlastne vyriesi..lubim ho.

Som ja ta blba, co by nemala riesit take blbosti a radsej sa venovat sebe, alebo?

ako si poriadit s takymto niecim?

Mariola

Máš smolu , že si bez práce . Preto je ona na koni , lebo si závislá od nej ...
Mám kamarátku v podobnej situácii , jej svokra necháva zakrúžkované inzeráty na zamestnanie v novinách , aby jej dala najavo , že je príživník :-(
Priateľ by sa ťa mal zastať , ak to nerobí , nemáš v ňom oporu :-(
Iba veľký kľuďas to vydrží dlho v takejto situácii akosi ty :-) Držím palce , hlavne aby si si našla prácu , možno sa tým posunie ďalej aj tvoj vzťah s ňou ...

dane

dev pises ze sa stara do vasho vztahu."a co jej vztah?"
vidno ze svoje problemi neriesi zo vztahom a tak pride otravovat vas.Povec jej raz nech si vyriesi svoj vztah a nech to neprenasa na vas.A ze spi pri vas?:DDDD SILA.

drdr

ona sa nezmeni,,,,,,,,ani casom!
a hadaj kto zvitazi???
no predsa ona,,je starsia a su dvaja syn a ona z jednej krvy proti tebe,,
takze ,kym sa mlady nerozhodne ze ide prec,,pojdes onedlho prec ty ..uvidis. kym ti neprasknu nervy
lebo,toto je neriesitelne ,staru bosorku nezmenis,aj ked ma tzv dobre srdce,,,,tak je to nechutna egoisticka striga

dana660xz

to su take typy ludi, mozeme to volat mrcha, ale aj milujuca mamicka. (abnormalne milujuca mamicka)
svokra potrebuje vlastny zivot- vlastneho priatela manzela jednoduco ineho chlapa nez svojho syna. kym nebude mat chlapa bude upriamovat pozornost na syna- chce mu byt na blizku, starat sa, atd atd atd. to ze ste na nej zavisli je asi to najhor
bolo by zaujimave vediet, ako to vnima tvoj priatel, ci si uvedomuje nieco taketo alebo nie. ak nie, to je ten horsi pripad, lebo bude urcite drzat stranu mame a ak ano tak sa tym hadam da aj nieco poriesit.
ja si pamatam, ako sme boli na dovolenke a volala nam kazdy den aj 5x denne, ci jej synator sa nakremoval, co jedol, uplne ze zleeeeeee. teraz vidim svoju terajsiu svokru 5x do roka, a tak je to asi aj najlepšie. dev velmi ti drzím palce nech sa svokra udobri s tym svojim, alebo si podaj lotto, mozno budes mat stastie :)

2bodka

petronela12, neboli sme pri tom ked to ci ono povedala... nevieme co moze byt vytrhnute z kontextu.. osobne viem, ze ked mam k niekomu antipatiu, vela veci, ktore vyriekne si mozem brat osobne a pritom je to hlupost..
ja sa nikoho nezastavam, ale povedat na niekoho mrcha, zvlast na matku mi pride dost.. na svoju mamu by som nikdy nepovedala a myslim, ze by ta mrzelo, keby si sa toho dozila od svojho syna..

2bodka

dev, ja z teba predsa nerobim mrchu :)
ja len hovorim, ze objektivne nam to opisat nemozes, pretoze svojho priatela lubis, tym padom vela veci mozes vidiet inak ako clovek, ktory by isiel nahodne okolo. Samozrejme, su svokry, ktore su neznesitelne a ich synacikovia ich rozmaznani parchanti.
Ja som len vyslovila nazor, ze pokial mas problem s nou, mala by si to riesit priamo s nou. Lebo ak povies priatelovi, ze jej spravanie sa ti nepaci a on jej to povie, zase si moze mysliet, ze "bojujes proti nej".
Druha vec je, ze ste na nej financne zavisli (ako pises).. Potom je mozno len preto neprijemna, lebo jej nedavate dostatocne najavo, ze ste za to vdacni ;) Treba pouvazovat... Kazdopadne drzim palce. Ja som mala stastie iba na fajn svokry... skor si ony hladali cestu ku mne ako ja k nim.. ale to je asi vec temperamentu.. Vela stastia!

petronela12

dev ... som s Tebou... urcite to pories a neodkladaj.
2bodka
Nechcem nikoho urazat, ale myslim si ze na svokru ktora vsetko "riadi" komentuje poznamky ze kde je moj kvietok, kybicuje do vsetkeho sa inak povedat ani neda ako mrcha. Aj ja sama som matka 16r. syna a lubim ho ale predsa viem, kde su moje hranice....

dev

2bodka, nic za tym nie je...pytala som sa len na to ako by to iny riesili,
vedz ze ma to dost trapi, a nie som typ osoby, ktora by robila naschvaly, alebo ze by som ja bola tou mrchou,
su len veci, ktore chces riesit len s priatelom,
a su chvile, ktore chces byt len s nim,
a su situacie, ked proste citis urcity skryty boj o syna, muza..len tolko, a ja nebojujem, len ma to stve a trapi..