alergia na ANANÁS?

bingham

problem je v tom...ze na nas trh dovazaju nekvalitne ovocie...hlavne ako je ananas...a pod (vela ludi ani nevie ako ma vyzerat zrely ananas)

RNG

Ananas, najma nezrely a okolo stopky obsahuje silne bielkovinne(proteolyticke ) enzymi, ktore su schopne rozlozit aj sliznice, ked ich jes vela. Naviac ananas obsahuje aj silne drazdiace kyseliny.
Takze povascsine sa jedna o reakciu tela, nie doslova alergiu.

nicce

mne sa to tiež stalo, ale prvý krát asi pred dvomi rokmi...len divné je, že napríklad z ananásového kompótu toto pálenie nepociťujem....asi to môže byť tým, čo písal muchacc....pod vodou som ho síce neumývala, ale kôru som dôkladne zrezala všetku preč...ale možno sa to nejako "prenieslo" :D ...ale ak by to bola alergia, tak by si to asi cítila aj pri inej ako čerstvej forme ananásu:)

muchacc

Takze:
ked si kupis ananas, pred tym, ako ho rozporcujes ho umy pod tecucou vodou. Akoby si jablko umyvala.
Potom dokladne odrez celu koru z neho, ziadne vycnelky, ani tie priehlbinky, ani jadierka nech ti neostanu v duzine. Vsetko vykroj.
Pri samotnom krajani duziny pouzi umyty noz, alebo novy noz.

Uvidis ten rozdiel.
Ananasova kora je dost agresivna a k tomu este je postriekana roznymi chemikaliami proti plesni a hnilobe ...

Nech ti nabuduce lepsie chutna :), hned som aj ja dostal chut.

zuzi74

Je to mozne, stalo sa mi to uz tiez pri cerstvom ananase a nie som alergicka. A to nehovorim o tom ako velmi mi podrazdi zlcnik ci uz v cerstvej podobe alebo kompotovej...pritom je to ovocie, pri ktorom by malo dobre travit.
Ananas mam velmi rada, ale musim sa mu zdaleka vyhybat.