Chcem byt porodna asistentka, kam studovat?

GoFruit

Ale vyskytuje. Poznám 2 baby co rodili doma s PA. Je ich ako šafranu co? Pozri sa na stránku vnimave tehotenstvo, tam sú príbehy žien cp rodili doma na slovensku

jaja0000

pôrodná asistentka sa studuje v PO,BA,MT....3-rocny BC. potom praca na sestonedeli, rizikovom a porodnej sale a gynekologii....samosttanu cinnost moze vykonavat ako zivnostnicka....ja planujem spravit si specializaciu na psychofyzicku pripravu na porod a robit to ako sukromna PA...ale samostne viest porody...co aj mame v kompetencii sa vobec nevyskytuje..jedine, ked pride viacrodicka romka a lekar sa chce cez nocnu vyspat..tak pokial nebudu komplikacie moez odviezt porod PA :)) asi tak :)

Laurina22

watermelon inovaciou som myslela skor akesi prepojenie prace gynekologa a PA pretoze taky povodny zamer pred par rokmi na SVK aj bol len sa akosi stopol...

watermelon

ak to naozaj chces robit tak len v zahranici, Holandsko, Belgicko, Canada, ci severske krajiny. V Belgicku sa to tusim studuje 4 roky.

Laurina co si myslela tymi inovaciami? MOzno som zle pochopila, ale ak beries rodenie doma s PA ako inovaciu, tak to je divne, predsa porody doma s porodnymi babami tu vzdy prave boli, az kym neprisli nemocnice...no moja babka rodila este prvu dceru doma.

lost

sob rudolf, preco nie..
ludia casto platia za "nadstandart"

to mas ako samoobsluhu a casnikov :D

ja sa cudujem, ze si niekto pri porode nevypytal napr zivu hudbu..