ahojte, potrebovala by som radu, kde sa da studovat tento odbor..ma niekto skusenosti?Prosim piste vsetci co to studovali alebo studuju a poraddte, dakujem veronika
Chcem byt porodna asistentka, kam studovat?
Áno, podmienkou je ročná prax, aby si sa mohla prihlásiť na Mgr.
prosim Vas a ked si urobim Bc porodna asistencia, potom musim mat rok prax a az potom robit Mgr. alebo ako to je??
Ale vyskytuje. Poznám 2 baby co rodili doma s PA. Je ich ako šafranu co? Pozri sa na stránku vnimave tehotenstvo, tam sú príbehy žien cp rodili doma na slovensku
pôrodná asistentka sa studuje v PO,BA,MT....3-rocny BC. potom praca na sestonedeli, rizikovom a porodnej sale a gynekologii....samosttanu cinnost moze vykonavat ako zivnostnicka....ja planujem spravit si specializaciu na psychofyzicku pripravu na porod a robit to ako sukromna PA...ale samostne viest porody...co aj mame v kompetencii sa vobec nevyskytuje..jedine, ked pride viacrodicka romka a lekar sa chce cez nocnu vyspat..tak pokial nebudu komplikacie moez odviezt porod PA :)) asi tak :)
ak to naozaj chces robit tak len v zahranici, Holandsko, Belgicko, Canada, ci severske krajiny. V Belgicku sa to tusim studuje 4 roky.
Laurina co si myslela tymi inovaciami? MOzno som zle pochopila, ale ak beries rodenie doma s PA ako inovaciu, tak to je divne, predsa porody doma s porodnymi babami tu vzdy prave boli, az kym neprisli nemocnice...no moja babka rodila este prvu dceru doma.