Ahojte, existuje vobec nieco ako vnutorne zablokovanie v komunikacii?
citim sa osamely, nedokazem normalne nadväzovat s ludmi vztahy, po prve neviem co mam hovorit, mam casto pocit prazdnej hlavy, dalej strach z komunikacie, ci nepoviem nejaku blbost alebo nieco podobne, hanblivost, pocit neistoty..
a ako to zmenit? na jednej strane mam z toho strach, ale na druhej strane tuzim mat urcity okruh priatelov, len neviem ten spravny postup ako to dosiahnut, ako sa vnutorne odblokovat a uvolnit sa, pretoze prave to uvolnenie v komunikacii nedokazem nijako dosiahnut..
zablokovany vnutorne
tak neistotu aj strach aj napatie citim aj ja, to je asi udel niektorych ludi, nie kazdy je velky suveren, co vzdy vie co ma povedat.
Neviem ci toto je dobry dovod na regresnu terapiu, tam sa chodí s inymi vecami, je toto jediny tvoj problem? kedy si si to zacal prvykrat uvedomovat? mas aj nejake ine problemy?
Nie je za co, rado sa stalo.
tpch: dakujem za zmysluplnu odpoved...
tinkuska: ale aj ked clovek sa snazi, tak stale ja citim taku tu neistotu alebo strach z tej komunikacie, rozmyslal som nad regresnou terapiou, mozno by mi to pomohlo, fakt sa chytam kazdej slamky,
nie si jediny, aj ja mam s tym problem. Ja ked neviem uz co, tak sa usmejem a zapotim nieco aj hovadinu, a bud sa druhy chytí, alebo to necham tak a len ticho sedím a čumím do blba :) Vzdy sa da o niecom, a ked nie nieco zmysluplne, tak vzdy je tu tema pocasie, peniaze (málo, zdrazovanie, atd) a pod..
No co uz....