Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

zablokovany vnutorne

Príspevok v téme: zablokovany vnutorne
kentor4

Ahojte, existuje vobec nieco ako vnutorne zablokovanie v komunikacii?
citim sa osamely, nedokazem normalne nadväzovat s ludmi vztahy, po prve neviem co mam hovorit, mam casto pocit prazdnej hlavy, dalej strach z komunikacie, ci nepoviem nejaku blbost alebo nieco podobne, hanblivost, pocit neistoty..
a ako to zmenit? na jednej strane mam z toho strach, ale na druhej strane tuzim mat urcity okruh priatelov, len neviem ten spravny postup ako to dosiahnut, ako sa vnutorne odblokovat a uvolnit sa, pretoze prave to uvolnenie v komunikacii nedokazem nijako dosiahnut..

kentor4

sorry za prispevok 2krat..
tinuska: a ty si s tym uz zmierena, nechces resp. neplanujes sa zmenit, alebo to uz tak tragicky nebries..?

kentor4

kardan: ty si vyriesil nejkay problem drogami???
tintuska: za psychologickou som bol pred rokom, ale to nemalo vyznam, jednoducho ja som ani pri nej sa nedokazal otvorit, bol som v totalnom strese, a mal som pocit,ze ani ona mi nevedela nejako normalne poradit, akurat sme riesili biofeedback, ale to bolo take o nicom podla mna a este po dalsie na tom sedeni dlhsie rozpravala o svojich predoslych klientoch ako o mne, mal som pocit,ze to ani nie je terapia pre mna, ale na druhej strane ked som vysiel odtial spadol mi obrovsky kamen zo srdca, netusil som, ze ak sa clvoek zdoveri, tak to bremeno je o polovicu lahsie, fakt uzasne som sa citil, ale bolo to len kratkodobe..

tinkuska

no tak potom vyskusaj ten regres..stoji to sice "pár" éčok, niekedy je treba aj viac sedení..ale mozno ti to prospeje, vratis sa do detstva, alebo minulych zivotov..

kentor4

kardan: ty si vyriesil nejkay problem drogami???
tintuska: za psychologickou som bol pred rokom, ale to nemalo vyznam, jednoducho ja som ani pri nej sa nedokazal otvorit, bol som v totalnom strese, a mal som pocit,ze ani ona mi nevedela nejako normalne poradit, akurat sme riesili biofeedback, ale to bolo take o nicom podla mna a este po dalsie na tom sedeni dlhsie rozpravala o svojich predoslych klientoch ako o mne, mal som pocit,ze to ani nie je terapia pre mna, ale na druhej strane ked som vysiel odtial spadol mi obrovsky kamen zo srdca, netusil som, ze ak sa clvoek zdoveri, tak to bremeno je o polovicu lahsie, fakt uzasne som sa citil, ale bolo to len kratkodobe..

tinkuska

ja by som povedala ze na tvojom mieste by som skusila radsej psychologicku. Najprv. Ale ked uz tak hovoris o tom regrese, tak asi ma tvoj problem hlbsiu podstatu a príčinu o ktorej sa ti asi tazko hovorí. Mozes to kludne napísať.

kentor4

no uz o chvilu koncim VS, takze mam z toho zmiesane pocity, a urcite to nie je to prve co si popisala, zasahuje mi to dost do zivota, to som si uz vsimol, nemam takmer ziadny okruh kamosov, depky na kazdom kroku, ako snazim sa mysliet pozitivne, ale musim s tym nieco robit, chcem v zivote nieco dosiahnut, a s tymto krizom to pojde velmi ale velmi tazko, ved teraz si ani neviem predstavit ako budem pracovat po skole, v kolektive ludi, mam z toho stresy uz teraz, na ten regres som rozhodnuty na 80 percent..

tinkuska

zalezi ako velmi ti tvoj problem zasahuje do zivota. Ak je to len to, ze si nervozny a mas pocit prazdnej hlavy, nevies co mas povedat, tak to su take veci, ktoré ma vela ludi. Mozes citat nejaku literaturu na tuto temu, je toho vela..si asi student stršd.školy a v takom veku sa ti zdá vsetko horšie ako naozaj je.
Ak by si kvoli tomu svojmu problemu nespaval, mal uzkosti, plakal a pod.. potom by som to riesila uz aj regresnou terapiou. Zatial sa asi upokoj, a skus si najprv pomoct sam. Hladaj temy, s ktorymi sa mozes bavit s inymi ludmi, pozoruj ludi, ako "to robia" :) ako oni nadvazuju kontakt. Niekedy je dobra terapia šokom. Jednoducho sa naschvál dostaneš do takej situácie a budes musiet "plávať". Alebo napr. skus v obchode prehodit slovo s nejakou predavackou. Napr. nebudes vediet nieco najst, tak ju poprosís, a pri tom povies nieco akoby mimochodom, mozno nieco vtipne alebo pod..ja som to tak robila, a mozem povedat, ze ked som mala 18r som bola hanblivá a mala som pocit ze com tupá :) teraz dokazem s ludmi aj neznamymi prehodit par viet, niekedy ma to dokonca baví a začnem s tym aj sama, napr v cakarni u lekara alebo v obchode :) upraví sa to aj vekom

kentor4

zacal som si to uvedomovat niekedy na strednej, al mozno ma k tomu suvis aj to,ze som mal na zakladke jeden trapas, ktory mi mozno ostal v podvedomi a teraz sa prejavuje, co sa tyka inych problemov tak v podstate mam pocit,ze mam prejavy socialnej fobie, kedze kazdy jeden z tychto znakov pod nu spada...