3 rocne dieta a tyzdenna teplota.

Príspevok v téme: 3 rocne dieta a tyzdenna teplota.
6fatima

Zaujimalo by ma ci je normalne pri viruse mat "zatial" 5dni tepolu. Ta sa v prvych dnoch vysplhala az na 40.1C. Podla dr. dychanie ciste,hrdlo OK,usi OK. (nezijem na sk) Ziadne odbery krvi,moc sa nevysetrovalo. Syn je alergicky na penicilin. Ak mu nahodou aj predpisu ATB stale tie iste. Nemali by sa nahodou ATB obienat? Dakujem za kazdy nazor.

matuspika8

Existuje viacero variant liekov, ktoré vám pomôžu teplotu dostať pod kontrolu. Ak je dieťa príliš malé na to, aby lieky skonzumovalo, ideálne je použiť čapíky alebo inak nazývané čípky. Na obaloch nájdete vždy presný návod aké množstvo lieku má dieťa vo svojom veku užiť. Pri zavádzaní čapíku nie je na škodu trocha namočiť špičku liečiva do mastičky na zadoček a tým zvlhčiť koniec, aby sa čapík ľahšie zaviedol a nepôsobil pre dieťa priveľmi dráždivo.

Zdroj: ww.familia.sk

malawik

Ahoj fatima, ako vam to dopadlo? Mna napadlo, ci to nebudu zuby. Mate uz vsetky? V tom veku by este mohli rast stolicky. Moj 2,5 rocny syn mal tiez podobne prejavy - na horucku a bolest zabral nurofen, ale bola som sa poradit aj u lekarky. Dokonca ho v tej suvislosti bolelo aj usko, ale to bolo iba od zubkov.

Nikus

Ahojte, ja by som urcite isla na vysetrenie s mocom! Moj syn mal vysoke horucky nad 40 pri zapale ladvin - je to jeden z jasnych priznakov. Najskor som znizila teplotu nurofenom a druhy den rano sme isli k lekarke, ktora to poznala. Dostal spravne ATB a dostal sa z toho. Dufam, ze to nieje vas pripad fatima, ale pisem to aj pre ostatnych.

Fanny

Ahojte. tak neviem, na co konkretne ste brali tie ATB, ak bolo vsetko ciste a dietatko malo "len" teploty. Pokial sa jednalo o virus na ten ATB nezaberaju. Tie sa davaju len na bakterialne infekcie. A kazda infekcia vyzaduje ine ATB. Zeby p.doktor robil pokus-omyl? Ked mal moj syn tyzden teploty, nasa p. doktorka nam vysvetlila, ze je to normalne pri "chripkach". Dokonca sa moze stat, ze tri dni ma dieta teploty, kludne vysoke, potom dva dni nic a nasledne opat dva dni vysoke teploty. Odporucila nam zrazat teploty Nurofenom. V pripade, ze by teploty pretrvavali, urcite treba ist k lekarovi a ja osobne by som trvala na odbere krvi a rovno by som tam prisla s rannym mocom na vysetrenie. Pevne nervy prajem.

Zuzkaa2

ahoj, tak to vam nezavidim. Tiez som uz druhy tyzden doma kvoli choremu syncekovi, tak sa viem ake to je tazke. Nastastie mal teplotu len prve dva dni a mne sa darí zrážať horúčku Nurofenom. Drzim Vam palce, nech je rychlo zdravy!

adaKava

6fatima - ako ste so syncekom dopadli? Co ste mali? Bol to iba virus alebo aj bakteria?
Moj syn ma asi tiez cosi podobne a zaujimalo by ma ako ste sa vyliecili....Dakujem za odpoved...

6fatima

jankaaaaaaaaa k virusu sa moze pridruzit aj bakteria a tu ja nezistim. Cize sa to moze skomplikovat. Preto som v tomto pesimista,ze sa nerobi ziaden vyter,odber a podobne. Ale uz je maly bez teploty a ja s nim. Tak dufam,ze je to uz za nami. Na zaciatku mal sopliky,ktore presli a od vcera mu opat "tecie" z nosa. Nemoze byt tam pricina nejakeho bacila?

6fatima

Jessi_1111 dnes uz je bez teploty. To uz bude tyzden. Takze dufam,ze sme uz za vodou. Netvrdim,ze nezaberu tie ATB. Ale uz 3x po sebe stale to iste. Dakujem za podporu :)

Jessi_1111

A teraz má akú teplotu? No, keď raz nezaberú tie antibiotiká, tak je samozrejmá vec že ich treba vymeniť, zameniť za nejaké iné. Ahojte a skoré uzdravenie prajem, držte sa :) papa