volnopredajný liek na nepravidelnú menštruáciu

RNG

Ako som povedal, zenam na rozne zenske problemy najpravdepodobnejsie pomaha yam (2 gramy, 10% Diosgeninu) a az potom ciastocne ine, ako damiana, black cohosh, pupalkovy olej, Dong quai(angelika cinska), progesteronovy krem a ine.
Ale kedze kazdy sme individualne iny, nepomoze nic ine, nez vyskusat v ucinnych davkach, co je z uvedenych zhruba 2 gramy denne(az na progesteronovy krem, kde davka podla vyrobcu je spravna), bez ohladu na to, co vyrobca pise na flaskach.

skorica

RNG, chcela by som sa opytat - byvam v zahranici (UK) a v obchode s vyzivovymi doplnkami mi na nepravidelnu menstruaciu poradili tobolky pupalkovy olej a dong quai, kedze yam sa vraj pouziva skor prevazne pri zenach v menopauze.
Je takato kombinacia dostatocna?

RNG

Najviac percentualne zaberaju doplnky obsahujuce polotovar na hormony, diosgenin. Pomoze s roznymi problemami s menstruaciou az 90% zenam
Tak to mas v yame(ucinna davkas 2 gramy) a senovke greckej.
Aj ine su napomocne, ako pupalkovy olej, damiana, black cohosh a Dong quai(angelika cinska), ktory ako adaptogen je vseobecne povzbudivy a napomocny, nazyva sa tiez zensky zensen

Reklamne triky su ponukanie tychto doplnkov v prilis malych davkach, ked na ucinok je treba ovela viac.Na Slovensku sa to robi bezne, zialbohu, dokonca su tam vyrobcovia, co z tohoto triku ziju.
V USA je tiez vacsina produktov neucinne slaba, ale je dostatok silnych, staci si vybrat.
Naviac v USA je zakaz tvrdit okolo doplnkov akekolve zdravotne tvrdenia. Vyrobca, co to porusi je okamzite sudeny FDA a jeho podnik je likvidovany. Viaceri uz pre to skoncili na mizine, dokonca vo vazeni.
Liecive ucinky oficialne maju podla FDA len lieky, ktore FDA schvalila.
Ostatne latky su len pomocne vyzivove doplnky, bez ohladu na skutocnost, ze mnohe liecia de fakto lepsie, nez schvalene lieky.

cranberry

no zle som sa vyjadrila, myslela som výživové doplnky..čítala som všeličo, pupalka, agnucaston atd, ale keď je ich toľko, tak by som rada vedela, ktoré komu zabrali..

jankaaaaaaaaa

nepravidelna menstruacia je sposobena hormonmi. a napravia ju len hormony ako hak. takze vsetko volnopredajne je len reklamny tah... jedine co by teoreticky mohlo zabrat su vyzivove doplnky, ako napr. yam