ahojte, mám 24 rokov s priateľom chodíme 2 roky( zatiaľ je to môj najdlhší vzťah) a bývame spolu v prenajatom byte v meste kde obidvaja študujeme, inak pochádzame z iných miest.Vo vzťahu nemáme vôbec žiadne problémy, ľúbime sa a opísala by som ho ako harmonický, problém tkvie skôr vo mne a v akýchsi nevyburených pocitoch ktoré pociťujem v sexuálnej oblasti. Momentálne po skúškach som doma u rodičov a s priateľom som dlhšiu doma nebola. Mám často myšlienky také, že by som sa rada vyspala s niekým iným len tak, neviem prečo niekedy sa sama na seba hnevám,či dokonca hanbím za tieto bludné myšlienky.Inokedy si pomyslím,že takéto konanie nevery by sa mi absolutné nevyplatilo, keďže mám čo chcem a môžem byť s tým spokojná. Nechcela by som ale prísť o svoj dobrý vzťah. Nerozumiem prečo mi chodia po rozume takéto úlety. Neviem , či je to spôsobené tým, že s priateľom som momentálne netrávila spoločne toľko času alebo mi hormóny bijú neskutočne do hlavy :-D. Inak nám to v sexuálnej oblasti celkom klape,radi skúšame nové veci a pod. , osobne neznášam stereotypy a som z toho na nervy. Dalo by sa aj povedať že si na sex dosť potrpím, nevravím že je to to najdôležitejšie v živote ale pre mňa to zohráva významnú úlohu, ale ako som vravela nemáme žiaden problém len tu zohrávajú určitú úlohu moje skryté túžby po sexe s niekým iným. Neviem či sa ste sa s niečím podobným stretli aj vy resp. máte skúsenosti. A poprosím tých , ktorí ma hneď zavrhnú za tieto moje myšlienky aby nereagovali, pretože ten kto len tak jednoducho súdi iných bude súdený tiež. ďakujem
hriesne myslienky
Magy
Myslim si, ze keby platilo 10toro, tak nepotrebujeme Trestne pravo ani Obciansky zakonnik.
Nikdy neutocim na krestansku vieru. Sam som tak vychovany a na 98 percent sa ju snazim i dodrziavat.
Ide o cirkev, teda ludi, ktory su okolo. Moj pan farar vdp.Ivak bol clovek s obrovskym C na zaciatku. Nesmierne vzdelany, velmi ludsky, travili sme za malada vo farskej zahrade dlhe hodiny rozhovormi. Bol to skratka clovek, na ktoreho budem spominat ako jedneho z mala do konca zivota.
Ale nie vsetci su taki. Vieme, ze v mene cirkvi bolo spachane i vela zleho.
Ak by boli vsetci ako on, zil by som na 100% ako krestan a urcite by som pokracoval na teologiu.
VTomi (ty jebo)
pise sa "prekrucas" a nie "vykrucas". Vykrucat (niekoho) mozes napr. v tanci. :)))
pises "tvoje myšlienky môžu byť aj morálne dobré, aj morálne zlé,"
K moralke len tolko:
Moralka - to su (najme nepisane) pravidla spravania sa v urcitej skupine ludi. Jedna skupina ma ine moralne pravidla od druhej a kludne mozu byt obe diametralne odlisne - a pritom v poriadku. ak sa do tohoto spravania a moralky zahrnaju aj myslienky a fantazie, tak to zavana diktaturou, despotizmom, diktatorstvom a neslobodou.
To aby som sa citil vinny (nemoralny) a/alebo niekomu zodpovedal za to, co ma napadne, prejde mi myslou? To uz je riadne chory stav buzeracie, ked mi niekto nariaduje aj to, co si mozem mysliet a co nie, co je spravne myslenie a co nie.
V romane "1984", sa to nazyvalo doublethink.
milki, ty jebo, vykrúcas moje slová. Napísal som, že skutky sú prejavom nášho vnútra a nie opačne. čiže ak si dáš rezeň (skutok), predchádza k tomu myšlienka v tvojom sedliackom rozume...
Ostatné tvoje názory na cirkev nebudem komentovať, nestojíš mi o to.
Milky, mal si sa opytat, kolkokrat masturboval farar po vysvateni.
VTomi
Za take myslienky cirkev (nie viera, lebo cirkev a viera je rozdiel).
Za take myslienky cirkev ludi s fantaziou, s pokrokovymi myslienkami odsudzovala. Nebudem rozoberat dalsie kroky v minulosti, za ktore sa ludstvu nikdy neospravedlnila.
Skutok je prejav vnutra? To ze mas neodolatelnu chut na nechutne stavnaty a vonavucky rezen rezen este neznamena, ze si ten rezen das..
milky - jasné, tvoje myšlienky sú len tvoje, nikto ti ich neberie, ani Boh. Ale tvoje myšlienky môžu byť aj morálne dobré, aj morálne zlé, preto nie je jedno, čo si myslíš. Predpokladám, že si pamätáš, ako sa vyznávajú hriechy na začiatku omše, že hrešíme myšlienkami, slovom a skutkami. Skutok je len prejav nášho vnútra.