Hormonalny profil

Príspevok v téme: Hormonalny profil
tinkuska

Dobry den. Moja psychologocka mi navrhla aby som si u gynekologa nechala spravit hormonalny profil,aby sa vylucila hormonalna nerovnováha,pretoze podla nej,su moje stavy urcite sposobene aj tymto. Upozornila ma aj však, ze vela gynekologov to nerado robí, a zvlast ked ide o psychicke problemy. Vraj je aj problem s preplacanim tohto ukonu u zdrav.poistovniach. Mam na lekara tlacit,alebo je moznost si toto vystrenie zaplatit?

Slobodna

Na priamu platbu zrejme nie. Stačí si zistiť preferencie gynekologov napr. od kolegýň, kamarátok. Ja som tak našla skvelú gynekologyčku, ktorá mi bez problémov urobí všetky vyšetrenia.
Potom je tu ešte jedna možnosť, poštudovať si na nete alternatívne možnosti úpravy hormonálnej nerovnováhy. Napr. škorica, užívanie jódu s tým mám ja osobne dobré skúsenosti čo sa týka hormonálnej rovnováhy. Nespoliehaj sa na lekárov, je to tvoje zdravie a preto ho musíš zobrať do vlastných rúk.

tinkuska

No,ja neviem ako takeho gynekologa najst,co budem kazdemu volat a pytat sa ci robi aj hormonalny profil?? Ja som sa o tom s mojim gynekologom raz rozpravala,ze ci by mni nevysetril hormony,lebo aj moje PMS su neuveritelne tazke,hlavne psychicky. On mi povedal ze s tym sa musim naucit zit. Tak neviem.. Dá sa to vysetrit na priamu platbu, kolko to asi stoji?

Slobodna

áno, je to veľmi drahé a preto to nechcú robiť. Určite trvaj na svojom, prípadne si nájdi takého gynekologa, ktorý nemá problém urobiť ti všetky vyšetrenia, tak ako som to urobila aj ja pred rokmi. Ide o tvoje zdravie. Na hormonalny profil ti zoberu len krv v strede tvojho cyklu.