Velmi nebezpecna lieky .

Príspevok v téme: Velmi nebezpecna lieky .
Taxim.

V prvej desiatke najnebezpečnejších Rx drogy v Amerike

Tento zoznam značkových a generických liekov bola zostavená z drog zneužívania varovania siete (DAWN) v databáze pohotovosť návštevy v roku 2009, vrátane otráv drogami, ktoré vedú k úmrtiam a prežívaní.

1. Xanax (alprazolam) 112,552 (benzodiazepín trieda)

2. OxyContin (a ostatné oxykodon drogy) 105,214 (opiátov trieda)

3. Vicodin (a iných drog hydrocodone) 86,258 (opiátov trieda)

4. Metadón 63,031 (opiátov trieda)

5. Klonopin (clonazepam) 57,633 (benzodiazepín trieda)

6. Ativan pred (lorazepam) 36,582 (benzodiazepín trieda)

7. Morfín drogy 31,731 (opiátov trieda)

8. Seroquel (quetiapine) 29,436 (antipsychotic trieda)

9. Ambien (zolpidem) 29,127 (sedative trieda)

10. Valium (diazepam) 25,150 (benzodiazepín)

biela mačka

a takisto Oxamet - kvapky do nosa. Ja ked som si ich raz dala, okamžite som dostala migrénu a mame spôsobili arytmiu srdca.

RNG

Nuz ja dost doverujem lekarom, ale len malej vybranej skupinke, ktori su nazyvani alternativni a ktori maju uspechy vo svojej praxi pouzivanim roznych doplnkov a netradicnych metod.

rebarbora1970

Mali by ste s touto témou trochu opatrne robíte viac strachu ľudom ktorí sú naozaj odkázaný na niektoré s týchto liekov.
asi nik z Vás ešte nebol natoľko chorý aby bol nútený si pomôcť. Sama už vyše 20 rokov beriem niektoré z liekov o ktorých hovoríte a vôbec sa nepovažujem za závislú. Skôr som vdačná , že dokážem prežiť
Mám za sebou osem operácií a také problémy ktoré mi bránoia niekedy vôbec dýchať, neviem čo by som robila bez liekov. Želám Vám veľa, veľa zdravia!
Ja mojim lekárom dôverujem uplne.

RNG

Inac nemam ziadny dovod pochybovat o uvedenej statistike navstevy pohotovosti pri pouzivani psychotickych drog, vidim to casto okolo seba.Skor sa mi to zda nizke, kedze len na kazdodenne pouzivany aspirin(v malej davke 99 mg=nie sto, hahaha)privadza na pohotovost s krvacanim do zaludka a criev v USA rozne vyse 120 000 ludi na pohotovost, a vyse 17 000 rocne na to aj zomrie.

RNG

Smrt na predpisove lieky sa prebojovala na 4 miesto dovodov na smrt v USA, hned za rakovinami, porazkami a infarktami. A to je udaj od lekarov, tj iste nie je celkom pravdivy, lebo tito sa snazia tvrdit, ze lieky su dostatocne bezpecne. Naviac do toho nie su zahrnute smrte sposobene priamo a nepriamo chemoterapiou, lebo tam si najdu vzdy iny dovod, ako napr umrtie na zlyhania organov(poskodene/znicene chemoterapiou) alebo rozne choroby, kde znicena imunita nie je schopna zabranit ani beznym pre inych prakticky neskodnym bakteriam sa premnozit.

luciano

Neviem, prečo je tam Seroquel. Je to štandartné a účinné antipsychotikum, určené na liečbu schizofrénie, ktoré sa užíva celý život.

tpch

onn, lekari? Nemozes zovseobecnovat, lekari nie su homogenna skupina. Niekto povie, niekto nepovie, zavisi aj od toho, ako sa toho pacient dozaduje. Cudoval by si sa, k akym uskokom sa dokazu znizit zavislaci, kd chcu novy recept. Staci si precitat prispevok fidorky 2 v inej teme. Zavislaci su neodbytni a niekedy az nebezpecni.
Okrem toho pribalovy letak je popisany upozorneniami, lenze zavislak ich ignoruje.