Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Kuracia polievka

Príspevok v téme: Kuracia polievka
Kucharka123

Dobrý deň,

dnes varím po prvý krát kuraciu polievku.

Začala som tak že som dala 2 bujóny do vody a následne som pridala kuracinu. Lenže asi som ten vývar varila príliš "rýchlo", na vyššom ohni a preto je polievka teraz.. ako to napísať..taká kalná, zakalená, nieje priehľadná, ako má byť.

Čo teraz s ňou? Dala som to na úplne najmenší oheň. Ako ale dosiahnúť aby bola taká ako má byť? Priehľadná, nie taká zakalená a taká chutnučká.

Poradíte skvelé kuchárky? :-) Verím že viete čo mám urobiť. Alebo to mám nechaťť len tak na slabom ohni a ono sa to same upraví?

Prosím o skorú odpoveď. Aby som mohla konať okamžite :-).

Ďakujem

slnečnicaa

Tak tak, žiadny bujón, to je len taký falošný, chemický vývar.
Mala si dať maso, zeleninu, soľ, korenie, vodu, keď začne vrieť tak stíšiš a varíš na najmenšom ohni. Čím dlhšie budeš variť, tým bude vývar silnejší, teda chutnejší
No a čo s kalnou polievkou? Nechaj to dovariť, aby maso a zelenina boli makké, potom maso a zeleninu vytiahni von, nechaj chvíľu ten vývar usadnúť, aby sa ti ten kal dostal naspodok hrnca a potom to prelej cez sitko. Ak bude aj potom kalný, zase nechaj odstáť a ešte raz cez sitko

lost

sprav to bez bujonov a bohviecoho proste len "naprirodno" a uvidis ake genialne to bude :)

moja babka neviem ci pridavala bujony, no robi to cisto z tohpo co ma na zahrade..

a nikdy som tak dobru slepaciu/kuraciu polievku nejedol :)

proste bujon = fuj fuj

bohie ake svinstva tam davaju..

Kucharka123

Nie, zeleninu som nedala, len bujón a maso. Na internete som našla že to niekde bolo tak písané. Tak neviem...mám tu vodu odliať? :-/ Navyše moja mamina pridávala do polievky aj bujón vždy..hm... neviem

system

nikdy som polievku nevaril, ale pokial ja viem, tak bujon sa dava namiesto mesa nie ? ked dam meso tak bujon nedavam. a zakalena moze byt prave z toho ze si tam dala aj bujon aj meso aj zeleninu isto, a ta polievka je strasne silna, silny vyvar. radim odliat polovicu a doliat prevarenu vodu ;) ...... znova podotikam ze som nikdy nic nevaril, tak ma opravte ak som napisal nejaku kravinu :D