Kuracia polievka

Príspevok v téme: Kuracia polievka
Kucharka123

Dobrý deň,

dnes varím po prvý krát kuraciu polievku.

Začala som tak že som dala 2 bujóny do vody a následne som pridala kuracinu. Lenže asi som ten vývar varila príliš "rýchlo", na vyššom ohni a preto je polievka teraz.. ako to napísať..taká kalná, zakalená, nieje priehľadná, ako má byť.

Čo teraz s ňou? Dala som to na úplne najmenší oheň. Ako ale dosiahnúť aby bola taká ako má byť? Priehľadná, nie taká zakalená a taká chutnučká.

Poradíte skvelé kuchárky? :-) Verím že viete čo mám urobiť. Alebo to mám nechaťť len tak na slabom ohni a ono sa to same upraví?

Prosím o skorú odpoveď. Aby som mohla konať okamžite :-).

Ďakujem

zeby_lenin

zaklad je varit pomaly
dobre umyt maso, kura aj zvnutra a zbavit krvi ... ako vycistit vyvar ? vraj takto (link nizsie) ale neskusal som ...

hobby.idnes.cz

concarne

ZAKALENá POLIEVKA NIE JE BUJONOM TO JE JEDNA VEC.....A KUCHáRKA NA INTERNETE SI NAšLA LEN BUJÓN A MňSO?pREPáč ALE SA U VáS NEROBILI VýVARY???patrí tam čerstvá zelenina-mrkva pewtržlen celer ja dávam aj cibulu papriku kapustu

??!!??

na slabom ohni dať mäso variť (to je ejdno ake či kur, slep, kosti bravčové, alebo hov.) keď to zavre nechám to na silo chvíľu aby pozrážaná krv vyplávala a tu pozberám samozrejme. keď sa má zakaliť už by si to videla. (občas sa to aj mne stane a dodnes neviem prečo a začo...zistím u tatka on mi to aj hovirl ale si nepamatam :-))
no a po 10 minutách pridám zeleninku a nechám variť aj 4 hodiny no celéd dobedie kým nie je obed hotový komplet. a samozrejem pridávam bujún zeleninový alebo slepačí pre lepšiu chuť. a koreniny tiež samozrejme. soľ ani nepoužívam.

ojka

nooo, čo sa týka zakalenej polievky, tak moju skúsenosť odovzdávam: polievka sa nemá prudko variť, lebo sa zakalí.... neviem aký bujon si dala, ale v tom by chyba podľa mňa nemala byť (: takže nabudúce jemnunko variť (;

karkulkaa

pol kurčaťa šup do studenej vody, varím na miernom ohni, aby si tak iba bublala, cca po hodinke prihodím zeleninku, okorením a nechám ďalšiu hodinku a pol pomaly bublať....nezabudni čím dlhšie sa varí, tým je chutnejšia a nezakalí sa tak

anamarie

Ja kuraciu robim takto: pol kurcata dam do vody, do toho pridam nakrajanu mrkvu, zeler, rozpolenu cibulu a niekolko guliciek celeho korenia, vegetu, necham zovriet a potom varim na miernom ohni. Ked je maso makke, vyberiem ho z polievky a na tanieri oberiem a pokrajam na mensie kusky a vratim do polievky.

Joo

bujon si nabuduce odpusti a taktiez skus tam hodit cesnak (strucik)(niekto dava aj hlavku cibule) a samozrejme mierny ohen