Ahojte...mám 18 rokov, meriam 169cm a vážim 50kg +- . Schudla som 13kíl ale nie v rýchlom čase, pekne pomaly. Ale každý mi začal hovoriť, že som to už prehnala a som moc chudá, mala by som pribrať a či nemám nejaké zdravotné problémy alebo poruchy príjmu potravy.. No ja si to však nemyslím, stále cvičím, zdravo sa stravujem (podľa niekoho až príliš). Jem tak 3x za deň, medzitým si dám sem-tam nejaké jablko. Keď si však dám niečo sladké, alebo sa najem po 18 hodine večer, mám výčitky svedomia a hnusím sa sama sebe. Stále si totiž myslím, že je čo zlepšovať, a môžem mať aj lepšiu postavu. Už neviem čo so sebou.
deje sa niečo?
fufinko - sucasna vaha je uz tak akurat na hranici znesitelnosti. nejake vacsie prepady smerom dole by uz zavanali ozajstnym pruserom.
mas telesnu aktivitu, aj ked nepises akeho druhu, ci dobrovolnu, alebo pravidelne chodis do nejakeho klubu, kruzku a pod.
zdrave stravovanie je fajn, ale tiez ma svoje hranice.
napr. veganstvo je dost extrem, ktory pri troche nepozornosti moze narobit viac skody ako osohu.
pravidla typu "nejest po 18-nastej", alebo "jest len 5x denne", nejest sladke... to tiez zavana nezdravym a zbytocnym extremom.
strava ma byt vyvazena. 55% sacharidov a zvysok zhruba napolovicu tuky a proteiny. tym ze odmietas "sladke", musis tento deficit niecim nahradit, pretoze telo si to tak ci tak vypyta, a vtedy sa zacina zacarovany kruh "stravujem sa zdravo, ale necitim sa tak".
mimochodom - sladkosti, ako tycinky mars, cokolady a pod. maju velmi velky obsah tuku, najma nezdravych margarinov (hydrogenovane tuky).
rozhodne to uz neprehanaj, ani so zlepsovanim stravy, ani postavy. ak zajdes pridaleko, skor si len ublizis, ako pomozes. a cesta spat do normalu moze byt velmi zlozita!
Podla mna, prilisna zameranost na vahu, fixovanost.
Pekny zaciatok anorexie.zDRAVE nezdrave....cim vjac sa na to upinas tym vjac je ot nezdrave.Jedz 5krat denne pestro a neres zdrave nedzarve ono vsetko ale smierou.a na svoju vyksu mam velmi malo kg.Zial onbo je otmu tazke verit ale cas si vybere svojou dan viem o otm svoje aj ja osm dlho nemala zdravotne problemy ale ono to casom rpide.Has ohen pokial ti este nespalil dom potom je tazke znovu stavat.Drzim palce.