Mam narok na celu dovolenku, t.j 20 dni, ked sa chystam od augusta na matersku, alebo sa mi to vyrata za 7 odpracovanych mesiacov?
narok na dovolenku v roku ked idem na matersku
Ahojte, ak by ste mali záujem, prečítajte si články o materskej a rodičovskej dovolenke na stránke www.najpravo.sk. V predmetných článkoch je množstvo potrebných informácií a cenných rád k problematike materskej a rodičovskej dovolenky a ku všetkému, čo s nimi súvisí.
Tu sú linky na vyššie spomenuté články:
dakujem za reakcie, najradsej by som bola, kebyze je to ako pise roza a mam narok na plnych 20 dni bez kratenenia.
bojim sa, ze ked sa opytam uctovnicky, tak si spomenu, ze mi tych 20 dni nemusia dat a zamestnavatel je v tomto neferovy, ak je to cisto na nom, niekomu by to uznal, niekomu nie.
na kazdy mesiac mas narok na urcity pocet dni,suhlasim s nazorom elisky
No, prečítala som si že materská dovolenka (t.j. tých 6 prvých mesiacov, potom je rodičovská dovolenka) teda že tá materská dovolenka sa posudzuje ako výkon práce. Ak nastupuješ v auguste tak do konca roka máš 5 mesiacov materskej dovolenky a pre dovolenku na zotavenie sa ti počíta ako keby si pracovala celý rok, takže máš nárok na 20 dní bez krátenia. Spýtaj sa v mzdovej učtárni, tam to vedia.
vyráta sa ti to za 7 mesiacov,t.j.25:12x7=14,5dňa