Rada by som sa spytala, ci na slovensku nie je este normalne ako v zahranici nejaky cintorin, neviem si predstavit, ze ked mi zomrie havko, dam ho do kafilerie, alebo necham u zverolekara.Podla mna sme v tomto sto rokov ako sa hovori za opicami.Ake mate skusenosti vy?Moja babina pochovala svojho psa v zahrade, ale podla mna to je nehumanne a nehygienicke, ved ten dom je uz aj tak predany:(
Co s mrtvym zvieratkom? :(
danielka...uz ked si pisala o tych cintorinoch...tak ked som behal na drazdiaku...som zbadal ze hned pri cesticke su pochovane psy...
nas psik je tiez pochovany na zahrade, tu nepredame urcite nikdy, vsade naokolo su rodinny priatelia a po vikendoch sa tak cela rodina stretavame.. psik s nami zil 16 rokov, vzdy mu polozime kvety.. sviecku tam nezapalujeme, su tam kricky naokolo.. ale nikdy by som ho tiez nenechala na veterine..
náš prvý psík ked umrel, pochovali sme ho na záhrade a dokonca má aj "truhlu", takú akože debničku. a má tam stále aj sviečku a aj kvetinky dávame. keď žije zviera s vami niekošľko rokov (13), spáva s vami v jednej posteli, vyrastá s vami, tak je to člen rodiny. neviem si predstaviť, že by sme nemali záhradu kde by odpočívala chuderka.
existuje u nas na sk kremacia psov,ked už teda niekto chce uplne humanne odprevadit svojho milačika a nemusi to byt zrovna pes.
do teraz som videla skoro v každej veterinarnej klinike kontakt na viacero takychto služieb.ale nie je to isto lacna zaležitosť.
hmm veru, to ani ja by som sa nedala, to uz radsej s manzelom?:D no ale...v kazdom pripade, keby som mala psika pochovaneho, tak na dusicky mu sviecku zapalim isto..
chodit na hrob??
akoze..mam svojho psa rada, prave sa na mna pozera, ale chodit mu na hrob?
kazdopadne, s nejakym cintorinom suhlasim aj ja, clovek by mal dostat moznost pochovat si svoje zviera, aj ked nema zahradu.
v gb su ti ludia vazne sibnuti, ked sa nechaju pochovat so svojim zverom :D
pocitala som si o tom, a naozaj je na SK jeden nedaleko Bojnic - Sutovce. Konecne sa niekto zobudil aj u nas:) Ovela lepsie ako psi hotel je miesto, kde si nasi milacikovia mozu odpocinut naveky... Skoda, ze tu toho nie je viac.Ozaj, ten napad, ze pochovat s majitelom, to je ozaj uz troska prehnane...Je to niekde v zahranici, tusim GB.Ale zasa lepsie ako niekde na zahrade domu, ktory sa mozno preda, ako ten mojej babiny.A chodit na hrob na cudzi pozemok je nepredstavitelne:(
to kto navrhol, psa pochovat smajitelo? trochu chore, nie? ved nezomru naraz.
majitelov pochovavat so zvieratkami? zase odtial potial ..
ale videla som provizorny citnorin napr. hore na Kacine v BA.
tiez by som svojho psika pochovala v zahrade. Nevidim na tom nic nehygienicke. Uplne ok. Pripadne v lese, ak nemam zahradu.
tam sa tiez docitate, ze v sutovciach je uz taky cintorin!