krvny tlak

Príspevok v téme: krvny tlak
cooler

pomozete mi prosim, ako sa da zvysit krvny tlak, prirodnymi prostriedkami ? moja priatelka ma velmi nizky tlak a mama ju nuti pit kavu, no ako viem, kava je navykova a nechcel by som mat priatelku zavislu na niecom,len na mne :)), neexsituje nieco co nie je navykove? som niekde cital, ze cesnak, ale ona cesnak nemoze, je este nieco ?

cooler

je to pekne, ale nema rada cierny caj, ani kavu...nechuti jej to, hnusi sa jej to, ale na slane by som ju snad vedel prehovorit ;)

syma

ja pijem jednu kávu pred spaním od 15 rokov, pretože som trpela nespavosťou z nízkehot laku, stačí slabá káva, alebo čierny čajík
v 15 som mávala TK 80/40 z čoho boli samozrejme všetci zhrození
teraz je 100/50

keren

aj mne mamina nukala kavu, a tiez mam 16, ale vobec mi nechutila, tak mi uvarila len do takej malej salky a taku slabsiu, dala mi tam aj cukor, no tak ci tak mi nechutila... ale skusila som ladovu kavu (normalne v takom baleni ako 3/4 dzusy) a ta mi chutila, aj ked ma menej kofeinu, ale tiez pomaha

syma

liečbu existujúcich nízkych hodnôt krvného tlaku, ale aj na prevenciu náhleho poklesu krvného tlaku

striedavé sprchovanie, pričom by sa vždy malo končiť studenou sprchou
masáž kefou (smerom k srdcu!)
pravidelná, podľa možnosti denná, športová aktivita, napr. bicyklovanie, prechádzky, turistika, tanec, gymnastika, plávanie
nosenie elastických pančúch, resp. obväzovanie nôh elastickými ovínadlami pri prejavujúcom sa tvorení kŕčových žíl
vyvarovanie sa prílišnej únavy a preťaženia
vyvážená skôr slaná strava na rozdiel od neslanej stravy odporúčanej osobám s vysokým tlakom
denný prísun tekutín minimálne 2,5 až 3 l, napr. minerálne vody bohaté na sodík, bylinkové a ovocné čaje ako i ovocné a zeleninové šťavy
Vždy treba brať do úvahy, že káva a aj čierny a zelený čaj tekutiny telu odoberajú, a z toho dôvodu ich nemožno zahŕňať do denného množstve požitých tekutín. Na druhej strane však tak káva ako i čierny a zelený čaj podporujú zvýšenie krvného tlaku a prekrvenie, čo by mali osoby s hypotóniou využiť. Poklesu krvného tlaku, ktorý sa vyskytuje hlavne v noci a ktorý často vedie k nespavosti, možno zabrániť večerným požitím čaju alebo kávy.

ninka

cooler,ja mam tlak 90na60,ked som bola tehotna tak som ho mala dobry,ale teraz je zasa nizky.nizky tlak je aj dedicny,takze ak maju jej rodicia nizky tlak tak stym nic neuroby.kavou sa to uroby,ja pijem kavu dva krat denne,rano a vecer,a je to potom ok.nemoze byt navikova iba na tebe,dopraj jej tu kavu.

keren

mne cesnak veeeeeeeeeeeeeeelmi znizuje tlak, ked zjem hoic len pizzu kde je cesnak tak uz by som spala, pomaha napr. aj kvalitna cokolada, kave som zatial neprisla na chut (mam takmer 17 rokov) alebo este tak ako bolo spoemnute cierny caj vino a este bozkavanie ;)))

rusalka

Ahoj cooler.Ja mam ten isty problem a tiez neviem co s nim. Cely den som ako lemra, ale ked si s priatelom vecer dam pohar cerveneho vina tak sa idem zblaznit od energie. :) Ale vino asi tiez nepomoze ked si proti kave.Pomaha este cierny caj, pohyb na vzduchu,sport.Ked este niekto poradi budem rada.