Zvitazil uz niekto nad socialnou fobiou?
Moze mat chlapec zo socialnou fobiou dievca? MAm 18 rokov ....
Socialna fobia ...
Vdaka
V pohode. :) Nejako to tam uz len zvladnes, ved ked mas 18, tak o chvilu koncis... Tak drzim prsty!
Dik za podporu :) nejak musim prezit strednu a potom sa uvidí...Mozno nemam ani soc fobiu len mi proste nesadli ludia ...
Jasne. Si normalny chalan a je normalne, ze sa tak citis. V zivote sa neda zapadnut do kazdeho kolektivu, v ktorom sa ocitneme. Zalezi aj od ludi okolo nas, nielen od nas...
To je pravda lebo z inej triedy poznam dost ludi a s nimi sa stretavam na prestavkach no pohodicka s nimi sa aj zasmejem setko ale hned ako vojdem do svojej triedy off.....
Kruts, neobvinuj sa. Ked sa tam necitis pohodlne, proste ti nesadol kolektiv tam. To este neznamena, ze vsetci su tam normalni, len ty nie. Ked citis, ze tym ludom nemozes doverovat, zrejme je na to dovod. Keby sa tam nasla ina skupinka ludi, viac prijemnejsia, aj ty by si bol iny. Hold nemozeme stale v zivote stretavat len prijemnych ludi.
Ja mam len ten problem odkedy som nastupil na strednu neseida mi ti ludia viem ze niesu zly ale neda sa mam par kamosov ale to je tak 50 percent uprimne kamaratstvo a dalsich 50 percent nwm .. pritom som pracoval uz aj ako casnik a celkom ma to bavilo no neviem co si mam mysliet mam soc. fobiu nemam ... dufam ze ked skoncim skolu zmenim ludi bude zase setko ok..
Socialna fobia sa vytrati vtedy, ak si budu ludia isti, ze maju co do ust a nemusia sa obavat, ze zajtra pridu o strechu nad hlavou. Ak tu istotu nenajdu, tak tu nepomozu ani lieky ani terapie.
Kruts, vacsinou ludia so socialnou fobiou su perfektnymi partnermi. Ti nemaju potrebu vystavovat sa v spolocnosti a predvadzat sa ako tupi. Ludia so socialnou fobiou maju svojho partnera, ktoreho si nadovsetko vazia. Ak sa neupnes na partnerku az prilis, tak sa nemas coho obavat. A mimochodom, socialnou fobiou trpi dneska uz okolo 70% populacie. Skoro kazdy druhy clovek. Je to vysledok nasej stresujucej doby - boj o prezitie. Kazdy v kazdom vidi ohrozenie.