DObrý, chcela by som sa poradiť,, práve som si objednala rotoped a chcem sa spytať niekoho, kto má skusenosti s chudnutim pomocou tohto prístroja, koľko sa mu podarilo zhodiť, akú mal stravu, kolko na nom cvičil a podobne :) dakujem,,,
ROTOPED
ahaaa, takto to je. dakujem ze si mi to objasnil. inak blahozelam k tvojmu bravurnemu vykonu, fakt 55kg dole - to je kus prace za sebou.
cize ty pocitas kcal kazdej potraviny co spapas?
Nie dobre sa na to pozeras.
Nezabudaj, ze tvoj bazalny metabolizmus je cca 2000 kCal. Cvicenie je na to, aby sa nastartoval a povzbudil metabolizmus a znizila rovnicu prijem - vydaj.
Staci obmedzit denne o tych 500 kCal, a to ti staci, aby si chudla. Nic narocne..
Ak budes prijmat denne 1500kCal, a este odburas cvicenim 1600, o tom je jojo efekt. Nemozes prijat denne menej ako 1200 kCal, bez dozoru lekara 1000 kCal.
Ja to riesim tak, ze ak beham hodinu (800kCal) a potom upravujem stravu, aby som vzdy mal denne 1800 kCal. Jednoducho dam si jedno jedlo navyse. Pokial vybeham 2000kCal, co je viac ako bazalny metabolizmus normalneho cloveka, zasa doplnim, aby som mal denne to svoje, 1800 Kcal.
cize aby som spalila min 1500kcal tak musim cvicit min 5x dlhsie ako teraz? pane boze, vsak to je cista samovrazda..3hodiny cvicenia
Ahoj.
Odometer je merac ubehnutej vzdialenosti. Ale preco mas take hodnoty.. zrejme to nemas dobre nastavene.
Osobne som to riesil zakupenim sporttesteru s hrudnym pasom a nespoliehal som sa na tieto ukazovatele. To ale neriesi tvoj problem.
Podla mna tam nieco nie je dobre nastavene a neviem si predstavit co. Predpokladam, ze pokial si isla v tepovke 120 - 138, tak si mohla spali takych 350 kCal..
milky, prave mam cvicenie za sebou ale 45min je fakt makacka. vydrzala som len 34:44 aj to som uz koleno citila.. minuly tyzden som zacinala na 20minutach..mam slabu kondicku asi.
chcem sa ta este opytat, na monitore mi po cviceni ukazalo tieto cisla:
kilometre: 14,14
odometer: 158,5
kalorie: 35,04
co prosim ta znamena odometer a tiez tie kalorie, to je v akej jednotke? lebo sa pise ze by sme mali spalit okolo 1500kcal a to moje cislo nie je smiesne a male? vsak za 35min som spalila 35kalorii? to aby som 1500 min bicyklovala aby som tolko spalila, a to je 25hodin denneho bicyklovania..asi mam v tom riadny chaos..
dakujem za pomoc
ejmii aj ja som si kupila v poslednych dnoch rotoped a tiez neviem ako zacat. kolko minut je dobre na nom cvicit, viem ze zo zaciatku by malo byt menej a potom sa ustalit na neviem akej hodnote..vedel by mi niekto pomoct? tiez by som chcela schudnut nieco cez 10kg..
Ja na nom cvicim viac-menej pravidelne uz dva roky a tusim som neschudla ani kilo :D Ale ani nepribrala :) Ale teda musim zdoraznit, ze o chudnutie mi nejak neslo a nejde, skor o upevnenie kondicky a aby som sa pri TV nenudila ;)
Dakujem za rady :) 55 kg ? :O fúúha to je obdivuhodne.. mne stači takych 10kil dat dole a hned to bude lepšie.,., so stravou som uz zacala, robim cviky doma a uz cakam len na ten rotoped noo :)
Rotoped, cize cyklotrenazer s ratanim kalorii. Ano, je to jedna s moznosti ako zhodit kg. Ja som znicil 2 a to neratam remene. Potom som zacal nicit crosstrenazery a pokial mi netrklo, ze nie som taky bohaty, aby som mohol kupovat lacne veci, vyplazil som viac ako 600 Euro za poriadny a ten sluzi bez problemov.
Zhodil som 55kg. Ale rotoped je iba jedna cast. Strava a sposob cvicenia je na velku diskusiu. Nastuduj si z odbornej literatury viac, ked pride stroj, budes pripravene.. Vela stastia.