Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

vytiahnutie nervu zo zuba a následná bolesť zuba

Príspevok v téme: vytiahnutie nervu zo zuba a následná bolesť zuba
BOBANKA

ahojte,,pred týždňom mi lekár vytiahol nerv zo zubu,,,,,ale pomaly ma to začalo bolieť.....,,,bolesť sa každým dňom zvyšovala,,nechápem,,ako môže bolieť zub, ak tam nie je nerv
dnes som zubára navštívila opäť-vybral mi vložku zo zuba niečo nadrezal,,,aby niečo mohlo vytekať, a že vraj bolesť poľaví, bolesť je stále veľká, bolia ma aj kosti,,aj ucho,,-neviem,čo robiť a čo si mám myslieť
zubár povedal, že bolesť ustúpi a nič
má niekot podobnú skúsenosť?????

a šte vie niekto ako sa prejavuje zápal stredného ucha alebo okostice?

bambinka12

ahojte, chcem sa s vami podeliť o moju skúsenosť. Mám 17 rokov a nedávno som sa napila horúceho čaju. Ten sa dostal na zub a zub ma neskutočne rozbolel. Takú reakciu som som v živote nezažila, čo mám od malička problémy so zubami a často ma bolia. To bola neznesiteľná bolesť, červená som bola ako paradajka a nepomáhalo nič. Ani Nurofen, čo mi väčšinou pomôže, a ani Alpa, no tá mi predsalen trochu zmiernila bolesť. Prvé tri dni ma zub bolel len raz za čas. No keď sa tá v bolesť objavila v škole, mala som pocit že odpadnem. Ale keďže mám hrozný strach z lekárov každého typu, nemala som odvahu tam ísť. Po pár dňoch táto "z času na čas" bolesť prestala a zub ma začal bolieť na dotyk. Ale hrozne. Nemohla som poriadne jedlo žuť, len som sa ho nejak snažila jazykom podrviť. Prešlo pár dní. Zub stále bolel, ale mala som pocit, že bolí menej. Neviem či som si na tú ukrutnú bolesť už zvykla, alebo fakt zub postupne prestával bolieť. A dnes som šla na preventívku. A keďže ma zub bolel doteraz tak som jej o tom aj povedala. Vybrala mi z neho nerv. Mala som tam hnis. Diagnoza - akutna pulpitída. Dala mi tam vložku, o týždeň idem dať výplň. Zub stále bolí, ale verím, že to konečne bude dobré. A toto je môj príbeh, možno napíšem nejakú knihu o zuboch, lebo na to koľko mám rokov mám s nimi veľa zážitkov :D pekný deň a ak máte takéto bolesti, neodkladajte zubára ako ja.

Commonrail

Ak po vytrnutí nervu stále bolí zub, dočasne do najbližšieho ošetrenia môže byť nápomocné odkrojiť malý plátok cesnaku, a vložiť ho medzi ďasno a peru.

exot

Bolel ma zub vpravo hore druhý za očným...čo ja viem aké číslo je to...tak som bol u zubárky a mal som tam kaz ktorý bol velmi hlboko, zub vyvrtala, zaplombovala, ale akosi ostal citlivý, občas trochu pobolieval no nič hrozné aj bez tabletky to prešlo, a niekedy som ho cítil len na dotyk taký pocit ako keby mi škrabali po ňom šrobovákom, a bol citlivý aj na studené....tak som bol u zubárky, povedala že dosledkom hlbokého kazu a vyvrtaniu mohlo dojst k poškodeniu nervu, a pomože bud vybrat nerv alebo vytrhnut zub, ale ja si nechcem dat ten nerv vybrat a zubárka vraví že škoda ten zub len tak vytrhnúť...tak to ostalo tak až ma raz riadne rozbolel, vzal som Ibalgin, a div sa svete za 20 minút bolo po bolesti a odvtedy už nie je ani na studené citlivý, len ho občas cítim a sem-tam trošku pobolieva...mam si dat vybrat nerv alebo radšej ten zub rovno vyrvať celý? dot sa bojím vyberania nervu tej bolesti a čo ak to nepomože...alebo ho mám nechať tak ked to nie je nič hrozné a ak by zčal riadne boliet tak vytrhnúť a bude pokoj?

tpch

bobanka, ved si daj nieco proti bolesti, nech ti to aspon troska potlaci...aalgetika samozrejme nie su riesenie, ale pomozu prekonat obdobie do vyriesenia problemu.

bobanka

basena ďaklujem,,len nerozumiem, prečo mám furt také bolesti,,aj keď mi vybral vložku a dačo prerezal..aspoň tak hovoril
keby mi tam ostal kúsok nervu neukázal by to snímok????

tie bolesti su príšerné...aj uši,,aj kosti,,,,,ach jaj.....obvoďák mi dal ATB,,o týždeň mi zubár chce plombovať zub a pritom bolesti mám neskutočné,,,,nestane sa nič

basena

ahoj...ja som mala podobny problem..mne odumrel len tak zub a zacalo mi to hnisat..opuchat a riadne to bolelo bola som na pohotovosti tak mi zub otvoril a vybral nervy...o tyzden nato ma to zas zacalo boliet a opuchat..bola som uz potom u svojej zubarky a ta mi musela precistit to kde mi nervy vyberal a preplachovala mi to nejakym peroxidom...no brala som aj antibiotika a z potom mi dala vlozku ... no ked tam mas zapal ibalgin a take somariny nepomozu len antibiotika... a viem co je to bolest zubou...a mala som uz rozne probleny, porod a operacie za sebou no bolest zubou vyhrava tak drzim pevne nervy...no zapamataj si ze maloktory zubar je dobry a ked ti zle vybral nervy bude ta to boliet a aj zapalit...

crncrn

by som okamzite isla k inemu zubarovi.. a keby sa u ineho preukazalo ze ten predchadzajuci nejak pochybil tak sa budem aj pekne stazovat. lebo niektori tito hajzlici co si dovoluju je uz neuveritelne. cloveku znicia zdravia a este za to pytaju velke peniaze

tpch

bobanka, daj si nejake analgetikum-Ibuprofen (ibalgin, brufen, mig 400 a podobne), alebo voltaren, nalgesin a podobne...

Najčítanejšie články