ako po prekonanej bulímii nepribrať?

Príspevok v téme: ako po prekonanej bulímii nepribrať?
Paige

Ahojte, po pár rokoch som (dúfam) prekonala bulímiu. Samozrejme, že po takom dlhom čase už mám úplne rozbitý metabolizmus a všetko s tým spojené, a teraz aj keď sa stravujem (v rámci možností) normálne, priberám aj napriek tomu, že už sa neprejedám. Dá sa s tým niečo robiť, alebo je to nekonečný začarovaný kruh? :( Máte s tým niekto skúsenosti?

Ďakujem.

sewie

asi rok...ale ani pocas toho roku som nebola nejak vypasena,len som bola na to nezvyknuta...predtym som bola zvyknuta na podvahu a zrazu som bola baculata-nie tucna,ale baculata...hlavne sa neplas a vydrz!a hlavne je dokazane ze ked nie si v strese tak tak nepriberas...ale ludia co si robia hlavu z kazdeho pol kila zacnu priberat viac lebo stres vylucuje latku ktora podporuje ukladanie tuku...takze klidek, tes sa ze si von z bulimie to je to hlavne, zbytok sa spravi!

sewie

Ahoj Page,

ja s tym mam skusenost a zial zpociatku sa pribera, ale nestresuj hned-musis si uvedomit ze najolezitejsie je byt zdrava. tvoje telo sa musi naucit ti verit, ze stravu co mu das , uz mu znovu neodoberies a ak zase nezacnes "blbnut" telo si uvedomi ze vsetko je ok a prebytocne kila zhodi a ostane na vahe aka mu vyhovuje. ja som tiez prekonala bulimiu a zo zaciaktu som zacala dost priberat-co bolo pre mna neprijemne a mala som z toho strach, ale nakoniec som si uvedomila ze ok:proste sa beriem ako choru osobu co sa dostava z tazkej choroby a hotovo a viem ze sa to obrati na dobre...hoci som sa dostala na vahu aku som nikdy v zivote nemala, nevzdala som to a jedl normalne a vysledok-moje telo mi to oplatilo v dobrom, zacalo mi opat verit a kila isli dole a som na vahe ktora mi je prirodzena:) takze drzim palce a nevzdavaj to!je to len pociatocne stadium,ktore sa obrati na dobre ak nezazmetkujes:)

smajliQa

fero ma pravdu.... telo dsa potrebuje dostat na vahu, ktora mu vyhovuje,,, a ak sa neprejedas, tam sa zastavi, a potom ho uz treba formovat ln cvicenim....

Fero M.

Podľa mna treba zájsť za odbornikom a nehladať rady tu. To že rpiberáš je normálne a telo to berie ako rezervu. Neber to hned ako problem, dostaneš sa na nejaku vahu štandardnu a potom sa stým dá pracovať uvidiš