5 HTP uzivanie

solaris

Pisem aj moje skusenosti s 5htp. Mam panicku poruchu teda pri pretazeni napr. chorobe ma prepadnu zachvaty uzkosti, ten kto to nezazil takzko opisovat, ked som mal tazke obdobie mal som to pol roka non stop. Presiel som vela clankov na internete a poskusal hadam vsetky pripravky lubovnik bodkovany s iherbu, cbd, 5htp a rozne vytazky zo zeleneho caju. Musim povedat ze 5htp je skutocna pecka, na bezne pouzitie fakt staci dlhodobo 100-200mg 2x denne.
No ak som dostal attak zial tato davka nepomohla vobec, tak som urobil pokus skusil som zvysovat davku ked som dostal attak a zabralo to asi do 3h pri davke okolo 1200mg jediny vedlajsi ucinok bol ze ma prehnalo ale to len raz. Dalsie dni som davku znizil a attaky su prec. Takze netreba cakat mesiac kedze serotonin sa vytvori a doplni ovela skor pri zvysenej davke. Velmi zaujimavy clanok si precitajte www.braincoffee.cz

Misbeliever

Zdravim. Téma je už síce staršia, ale napíšem o svojej skúsenosti s 5 htp. 1,5 roka som bol na AD. Spočiatku zaberali, hoci mali veľa vedľajších účinkov. Neskôr stratili záber a iba som z nich priberal. Postupne som ich vysadil sám. Ale keďže som sa necítil dobre, hľadal som nejakú prírodnú náhradu. A teda vygooglil som 5 htp. Beriem 100 mg 3 x denne podľa odporúčania na prípravku zatiaľ jeden mesiac. Spociatku to nebolo bohviečo, nejaké výraznejšie účinky som necítil. Ale nebolo mi od toho ani zle. Zrejme to závisí od konkrétneho prípravku. Po cca 3-4 týždňoch to začalo mať plný záber a ja som v pohode. Cítim sa dobre. Trochu som sa obávali že ide len o placebo efekt, lenže placebo účinkuje maximálne pár dní a toto je už predsa len dlhšie. Takže zatiaľ som spokojný. Čítal som, že 5 htp nie je vhodné na trvalé užívanie, že po roku užívania sa treba poradiť s lekárom. Nuž, som zvedavý ako bude ďalej. Ako som tu čítal niektoré príspevky, tak zrejme niekto môže mat problém aj s dávkovanie. Nedostatocna dávka zrejme nezaberie. O 5 htp sa píše, že prvé účinky sa prejavia už na 2-3 deň. S tým by som nesúhlasil. Treba mať trpezlivosť. Podľa mojej skúsenosti plný záber je až po niekoľkých týždňoch, presne tak, ako u antidepresivach. Ja som hlavne rád, že do seba už netlacim to chemické svinstvo. O trvaní účinkoch 5 htp budem vedieť až keď to budem brať dlhšie. Pekné dni.

Dr.Tom

Rng je to o nom jasne ze to bude niejaky nenazraty predajca vyzivovych doplnkov ktoremu je vase skutocne zdravie ukradnute a predal by vam aj rakovinu , serotonin doplnite aj prirodne zo stravy alebo si na cerstvom vzduchu najlepsie pri dazdiku zacvicte a budete sa citit hned lepsie

vevet

Samot ty si dobry magor...za prve je tu reklama tymto sposobom zakazana a za druhe vobec to nie je napadne ked tu po dvoch rokoch od posledneho prispevku z nicoho nic tlachnes kde to treba kupit...sa trochu zamysli...tak blby tu snad neni nikto

Martin Romeo

čital som vaše príspevky prosím nepozerajte na moje pravopisné chyby...som lajik mam len maturitu knihy veľa neštudujem sem tam si niečo prečítam... mám problémy so spánkom cez den sa mi zýva som unavený preto že nemam kvalitný spánok niekedy klepem nohamy a tak mam nervy cez deň mám zmeny nálady užíval som melatonín s celkom dobrým dávkovaním ale ked som ho uzil bolela ma hlava ja odporúčam užívať antidepresíva iba v akútnych prípadoch depresie pochádzajú z emócií určite tý ktorý sa tomu rozumejú povedia že emócie sú chemické reakcie ale ja si myslím, že idete príliš do hlbky musíte sa emocionálne oslobodit a zistit co je prícinou vasho problemu teda stavu ked je vam zle musite to identifikovat inak su vam lieky na prd. a mozte ich uzívat do konca zivota pokial nezistite kde je chyba myslím si ze by ste sa mali podelit o informácie a nie sa urážať myslím si že ani jeden z nás nevie toho toľko čo potrebuje ak AK Emocie fungujú na základe chemickych reakcií potom na akom základe fungujú chemické reakcie idete prílis hlboko a nie je to potrebné prílis vela informácií vam moze uskodiť lebo neviete co je pre vás potrebné.....

RNG

mike 021, ked ti potravinove doplnky uskodili, o com znacne pochybujem, tak sa nevad na mna, ale na vasich lekarov a ine lekarske komisie na svete, ktory dany doplnok schvalili ako neskodny. Inac by totiz nemohol byt na trhu ako potravinovy doplnok.
Ci prave bude niekomu 5-HTP ucinny, to je samozrejme otazne, lebo depresie su sposobovane nielen nedostatkom serotoninu ale hromadou inych neurotransmiterov, toxinov a zamoreni, dokonca aj mikrobami a niekedy aj parazitmi.
Ale skoro 80% depresii je z nedostatku serotoninu, takze adresovat to doplnenim polotovaru na serotonin v prvom rade je definitivne spravny pristup. Tak isto doplnkom s ucinkom SSRI a SNRI, tj zmesi hypericinu(3 mg) a hyperforinu (30 mg), ako to predpisuju na depresie nemecki lekari v znacnej vacsine.

Az budu mat lekari k dispozicii metody na meranie neurotransmiterov v mozgu,a zamoreni v mozgu , potom budu mat presne moznost jednotlive priciony adresovat. Zatial to ale neexistuje a tapaju/skusaju co zaberie. A ako odchovanci sucasneho medickeho monopolu to adresuju len medickym monopolom schvalenymi prostriedkami, tj patentovanymi umelymi chemikaliami. A ked niekto skusa, co zaberie, podla nazoru mojich lekarov je lepsie skusat najprv neskodne potravinove doplnky, nez tazke zamorujuce a casto v tomto pripade navykove chemikalie.
Ale inac robte si co chcete, ja som sem len doniesol informaciu od lekarov,ktori sa tym zaoberaju, a ako to vy pouzijete je vasa vec.