Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Itriconazol, davkovanie

Príspevok v téme: Itriconazol, davkovanie
PytamSa

Mohla by som poprosit o radu, lekar mi predpisal na akutnu kvasinkovu infekciu sporanox 100mg, 15 kapsul. Mam uzivat 2 denne, po dobu ~ 7 dni. Som zvyknuta na fluconazol, no ten som brala len ako prevenciu a to 1ks mesacne, 4-mesacna kura. V letaku Sporanoxu sa spomina tusim 2 denne po dobu 1 dna, tak neviem. Lekar moze uvazit inak, no predsa sa chcem poradit.

Vdaka za odborne rady, resp. rady z osobnej skusenosti.

tpch

Na vaginalnu mykozu existuje aj schema 2x2 kapsuly jeden den.
Ak sa ti mykoza opakuje, dlhsia liecba je ucinnejsia a vtedy stacia aj dve denne.

AlexSandra

Vdaka, to s tym vstrebavanim som nevedela. Lekar nehovoril nic. Ja neuzivam ziadne dalsie lieky. Neviem, co mozem urobit viac, ako uzit ich po jedle, ako pisu.

Len pre moju zvedavost: Fluconazol sa predava aj ako 1 cps v pripade akutnej infekcie a to by malo stacit. Je teda tato ucinna latka (150 mg) neporovnatelne silnejsia ako itraconazol (100 mg)?

llek

No, to sa spytaj tvojho lekara, ako dlho to mas uzivat. Co ti mozem s istotou povedat je, ze Itraconazol za 1 den vaginalnu mykozu nevylieci, takze aspon tie 3 dni, alebo 7. To s tym vstrebavanim som myslela tak, ze nemali by sa sucasne uzivat lieky, ktore potlacaju zaludocnu kyselinu. Celkove vstrebavanie Itraconazolu je problematicke, flukonazol je z tohot hladiska spolahlivejsi.

AlexSandra

Vseobecne plati, ze lekar je panom davkovania. Avsak ja si to chcem len overit, ci uz mal niekto podobne davkovanie. Letak mam precitany "poriadne", len z neho nie je zrejme, kolko dni (= dlzka liecby) sa ma uzivat v pripade vag. mykozy. Je tam moznost 1 den alebo 3 dni. Ja ho mam brat 7.5 dna podla lekara

llek

Sporanox sa uziva 2x1 cpas denne. Precitaj si poriadne v letaciku ako sa to ma uzivat, ak sa Sporanox nespravne uziva, nevstrebava sa a ucinok je potom nedostatocny.