Boze, to som nemala vidiet! Prave som videla v TV, ako ti prasivci velkochovatelia kastruju malicke prasiatka BEZ LOKALNEHO OMRTVENIA(!) a to len aby usetrili peniaze! Ako strasne kricali, ved to su barbari! Este stale mam oci plne slz. Ked si predstavim, ze na dedinach sa to tak bezne robilo a mozno este aj robi, tak mi beha mraz po chrbte. Kedy uz clovek raz pochopi, ze zvierata su zive tvory, ktore prezivaju strach, radost, smutok? Su zdegradovane clovekom na uroven veci, s ktorou sa da vsetko robit a hlavne zarabat peniaze. Cim viac mäsa sa konzumuje, tym viac sa tyraju zvierata, lebo produkcia musi ficat, to je predsa profit! Husi sa krmia strojmi, videla som zabery, po rade im brutalne napchaju hrue rury do hrtana, aby to islo rychlejsie, ci hus pri tom porania, im je jedno. Kury broilery su nagniavene tak, ze sa nemozu hybat, dochadza ku kanibalizmu, pretoze im z toho musi zacat sibat ale na to maju velkochovatelia metodu: osekuju im zobaky! Vsetky zvierata su prepchate chemiou, antiiotikami a hormonmi. Taktiez som videla morky, ktore boli z tych hormonov tak pretucnele, ze sa nemohli doplazit ani k vode, trpia bolestami a zapalom klbov. A to je len zlomok toho, co este nevieme. (Resp. nechceme vediet!) A toto vsetko, tu chemiu, strach a bolest zvierat dokaze clovek este zjest!!! Ja sa pytam, co je na tom zdrave? Ak niekomu este po tom vsetkom chuti, pojedat tie ubohe a utyrane mrtvolky, tak nazdravie! Ja sa v kazdom pripade hanbim, ze som clovek. Ludstvo na to aj tak raz pride, ze jedina spravna a zdrava vyziva je bez mäsa. (Ved vsetko, co robilo a robi nespravne, sa mu vracia.) Toho nazoru boli uz z dejin mnohe slavne osobnosti a svet k tomu pomalicky aj speje, ak ovsem ludstvo nestihne znicit celkom vsetko: prirodu, zvierata a aj seba samych.
Nikdy uz nezjem mäso!
Slobodna....mam dvoch psov.A mam rad zvierata,ale nedavam im prednost pred ludmi.
Maros75
"To je stara pribrzdena zenska a nema rada asi deti,len svojho psa."
Ktokoľvek by mohol povedať o tebe toto:
"To je starý pribrzdený chlap a nemá rád asi psov, len svoje deti."
však čítať viem, nie? vieš, kúúzlom zraku :DD
a kedže zdielam podobný názor, ako tu píšu, tak je logické, že s tým súhlasím :D
si sa zle zobudil, či čo? :DD
aby som ti ešte aj toto vysvetlovala??:D
no nič, dnes ma aspon bavíš :D
m25- co s kazdym suhlasis,ked ani nevies co vlastne suhlasis?
Si ako pajac pred parlamentom co nevie naco tam prisiel.
lost, krásne napísané :)
slobodná, uplne súhlasím ...
Maros75
mna raz pohryzol pes tak jemne na prsty, ked som zvonil na zvoncek u spoluziaka, to bol asi nejaky nemecky ovciak ci take nieco :D vyskocil do 1,5metra ci tak nejak, kde bol zvoncek..
potom raz ked som roznasal letaky, tak som bol s kamosom a tiez nejaky taky pes sa po nas rozbehol, no chcel sa len hrat :)
tvrdo rozmyslam..
aha, raz som isiel so svojim mini pudlom, ktory siahal asi po clenky ten doge, ktora ma asi vyssiu hmotnost ako ja v lyziarkach so svojim psom dokopy.. a mala ho baba bez voditka !!! ktora mala asi menej ako ja bez lyziarok a psa. ale ta doga posluchala na slovo, a dokonca bez slova (chodza pri kolene majitela)
a ? pointa ? pointa je taka, ze pokial je pes vycviceny, tak mi neukradne 1 den stare, 65 eurove lyziarske okuliare, ktore som si na par minut polozil na skrinu, kym som si obuval lyziarky.
dalsia pointa ? pes mi auto maximalne tak oznackuje, ale nezacne mi skrabat lak.
pes nebude rozkradat moje dane ako to robia poslanci (velm irad by som napisal ludia, ale tu ma iste pochopis, ze by som isiel logike :D ).
asi nema vyznam pokracovat, ale chapes co myslim? ak si vezmeme statistiku, kolko % z ludskej rasy zabilo a kolko % zo psov (spolocenskych, nie naucenych na to) zaboli cloveka, tak tam bude podla mojho nazoru extremny nepomer.
A fakt mam pochybnosti, ktoreho (ci cloveka alebo psa) zabija SAM CLOVEK !! viac..
Proste Boh neBoh, nech si hovori cokolvek len chce, ja preferujem radsej psa nad clovekom, a to prave z tychto dovodov..
A je mi uplne jedno, ze si sadne do mojej postele s osratou ritou... Nikdy nevies, co chytal clovek s ktorym si podavas ruky, cize nic nie je take, ake sa na prvy pohlad zda ;)
www.google.sk
A pre toto budem vzdy podporovat jedenie masa :)
asi asi... ja odporúčam každému človeku nesúdiť iných, pretože nepoznajú jeho motívy správania a hlavne sa nestarať do vecí, do ktorých ich nič nie je a o ktorých nič nevedia.
m25 -to len ty nechapes......vsetko ma svoj zmysel :)