Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Nikdy uz nezjem mäso!

Príspevok v téme: Nikdy uz nezjem mäso!
Deria

Boze, to som nemala vidiet! Prave som videla v TV, ako ti prasivci velkochovatelia kastruju malicke prasiatka BEZ LOKALNEHO OMRTVENIA(!) a to len aby usetrili peniaze! Ako strasne kricali, ved to su barbari! Este stale mam oci plne slz. Ked si predstavim, ze na dedinach sa to tak bezne robilo a mozno este aj robi, tak mi beha mraz po chrbte. Kedy uz clovek raz pochopi, ze zvierata su zive tvory, ktore prezivaju strach, radost, smutok? Su zdegradovane clovekom na uroven veci, s ktorou sa da vsetko robit a hlavne zarabat peniaze. Cim viac mäsa sa konzumuje, tym viac sa tyraju zvierata, lebo produkcia musi ficat, to je predsa profit! Husi sa krmia strojmi, videla som zabery, po rade im brutalne napchaju hrue rury do hrtana, aby to islo rychlejsie, ci hus pri tom porania, im je jedno. Kury broilery su nagniavene tak, ze sa nemozu hybat, dochadza ku kanibalizmu, pretoze im z toho musi zacat sibat ale na to maju velkochovatelia metodu: osekuju im zobaky! Vsetky zvierata su prepchate chemiou, antiiotikami a hormonmi. Taktiez som videla morky, ktore boli z tych hormonov tak pretucnele, ze sa nemohli doplazit ani k vode, trpia bolestami a zapalom klbov. A to je len zlomok toho, co este nevieme. (Resp. nechceme vediet!) A toto vsetko, tu chemiu, strach a bolest zvierat dokaze clovek este zjest!!! Ja sa pytam, co je na tom zdrave? Ak niekomu este po tom vsetkom chuti, pojedat tie ubohe a utyrane mrtvolky, tak nazdravie! Ja sa v kazdom pripade hanbim, ze som clovek. Ludstvo na to aj tak raz pride, ze jedina spravna a zdrava vyziva je bez mäsa. (Ved vsetko, co robilo a robi nespravne, sa mu vracia.) Toho nazoru boli uz z dejin mnohe slavne osobnosti a svet k tomu pomalicky aj speje, ak ovsem ludstvo nestihne znicit celkom vsetko: prirodu, zvierata a aj seba samych.

Deria

Katka, pokial je zviera syte, ma urcite nezje. Zviera zabija len kvoli prezitiu, na rozdiel od cloveka. ten zabija pre peniaze, z rozmaru, zo zavisti, zo ziarlivosti alebo kvoli tuzbe po moci.

watermelon

PohodaZivot prečo by mala nahradzovať mäso? Je známe že ľudia jedia oveľa viac bielkovín ako sa odporúča. Neviem presne čísla, who odporúča tuším 10 - 30% bielkovín v strave, bežný človek ich zje tak raz toľko. Úplne v pohode sa dá žiť na 10% ktoré máš v ovocí a zelenine. V orechoch este viac. Strukoviny majú veľa bielkovín. A ak tí ide o tie esencialne aminokyseliny tak sú vsetky napr v konopnom semene. Existuje kopec bodybuilderov čo sú na surovej rastlinnej strave. Stačí zadat do vyhľadávača.
Ináč ja mám určite radšej zvieratá ako ľudí. Veď stačí mi čítať niektoré vyhlásenia tuto ako človek je pánom tvorstva h...o veľké je. ked ovládne prírodu potom možno bude.
Zvieratá nikomu neublizuju neohovaraju neklamu nezranuju ... Určite je v prírode krutosť ale nedá sa porovnať s tou ľudskou aroganciou, namyslenostou.... Zvieratá nevedú vojny nevrazdia v státisícoch...

katka54584

Deria

zvieratko by kludne zjedlo teba aj keby bolo nazrate proste je mu to je jedno ze mas v sebe napr silikony ono ta zje chapes ? to ze tie husy dopuju je cisto biznis a ak by nebol tento bisnis tak by krachla velka cast ekonimiky a az toto sa skutocne tika nas vsetkych :)

lost

Jefitto

no ale to mas dnes tak, niekto ma rad (radsej ako cokolvek ine) napr svoju zenu, niekto svoju milenku, niekto svoje auto a niekto svoj pc/tv... a niekto svoje domace zviera..

aky je v tom rozdiel?

alebo hypoteticky, ak existuje nieko, napr ho volajme Mister Lost. A to individuum nema zenu, ani milenku, ani auto, ani pc ci tv, no ma zopar kamosov (ale nie je gay), ale ma psa, tak logicky ten pes je jediny koho moze mat radsej ako cokolvek ine (a hlavne preco nie?)

To je cista hra so slovickami, to je ako kebyze ti dam pred nos dve najhorsie jedla ktore nemas rad a opytam sa ta "ktore jedlo (z tychto dvoch) mas najradsej?"
- neznamena to explicitne, ze to je definitivne to najlepsie jedlo. Moze to byt len PRECHODNE najlepsie jedlo a ked pride lepsie (napr po psovi pc/tv, auto, milenka, aebo zena) tak sa rebricek posunie..

Musi sa posunut, pretoze clovek nie je staticky, ani jeho povaha nie je absolutne staticka (predsa len, ako deti mame radsej vzdy nieco ine, najskor je to mama, potom tata a potom kamarati a potom frajerky, ci nie? cize to sa meni..)

A este jedna malickost. To ze ma niekto rad psa radsej ako cloveka, moze napriklad viest k tomu, ze ten niekto bojuje za ich prava.

Alebo si uz z historie pozabudol, ze aj zeny nemali ziadne prava?

Alebo este dalej do historie, ani muzi!!!! nemali prava, cize bol by si bezcenny otrok... !! bezcenny opakujem, mozno za 100eur by si tan iketo kupil... posleme 50 tisic otrokov hentam na pole, 100 tisic hentam,, a 250 tisic na front napriklad.. (toto je vsetko z historie aby sme si rozumeli)..

Tym nehovorim aby mal pes pravo na urovni cloveka, no ale je omnoho dolezitejsich veci ako samotne prava psov a to su prava ludi (ale ak by nikto nebojoval za psa, preco by niekto bojoval za ludi?) resp. ine veci, tj. veci ako znecistovanie prirody, lovenie chranenej zveri atd..

Cize aj ked sa to zda byt pritiahnute za vlasy, neni to hlupost, ak ma niekto rad psa "nadpriemerne" (neviem, ci je lepsie ak ho maradsej ako ludi, no ja osobne neznameho cloveka nemusim mat rad, preco by som mal mat? ved ich je 7 miliard, nech sa maju radi navzajom, ja som si psa vybral, je mojou moralnou povinnostou mu "davat lasku" .. nemozem ho mat ako papuce.. preto teraz lezi na sedacke vedla mna, a ma pristup takmer vsade (okrem taniera samozrejme, to az po mne :D cize defacto ma :D ale to je fuk, rasej psovi nez do kosa, no nie? :D ...)

Ale co som chcel este je toto - to ze mam rad svojho psa znamena, ze mu doprajem adekvatnu starostlivost, bol by som zvedavy, co by si robil, ak by bola tvoja zena kadernicka psov (a inych zvierat) a ja by som krvopotne tvrdil, ze psa strihat netreba - ako by sa tvoja zena uzivila? huh ?
To iste predavaci v pet-shopoch.. a vedel by som pokracovat..

Cize namerne city k psovi znamenaju aj podporovanie ekonomiky..

(jasne ze mozes argumentovat, ze tie peniaze by som minul na nieco ine, no ale bolo by zaujimave na co, a ako by sa primiesali do obehu v takom pripade)

To len taky kratsi prispevok na to ze nie kazda minca ma len 1 stranu ;)

kratsi :D

Deria

Milky, nie som nasrata, mozno ty? A na koho utocim a cim prosim? Ked s mojimi uvahami a nazormi nesuhlasis, je mi luto, ze ta to nasiera. Mimochodom, tie uvahy o pochybnostiach a nabozenstve nie je z mojej hlavy, iba sa zamyslam nad tym, co pisu rozni autori. V tomto pripade ide napr. konkretne nazor jedneho knaza, ktory aj vystupil z cirkvy.

Milky

Deria
:Mierumilovny clovek nezabije ani zviera, ked nemusi, nieto este cloveka. Lebo krv je krv!"
Nie si nahodou nejaky samonasieraci typ cloveka? Tvoje prispevky su cim dalej tym viac utocnejsie..
Neviem sice, kto ta ustanovil ako vykladacku nabozenstva, ale tvoje premisy znamenaju to, ze "skutocny krestania" by sa ku masu vlastne nedostali, lebo by nemal kto maso spracovat, respektivne by vsetci masiari mali byt nie krestania?