Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Nikdy uz nezjem mäso!

Príspevok v téme: Nikdy uz nezjem mäso!
Deria

Boze, to som nemala vidiet! Prave som videla v TV, ako ti prasivci velkochovatelia kastruju malicke prasiatka BEZ LOKALNEHO OMRTVENIA(!) a to len aby usetrili peniaze! Ako strasne kricali, ved to su barbari! Este stale mam oci plne slz. Ked si predstavim, ze na dedinach sa to tak bezne robilo a mozno este aj robi, tak mi beha mraz po chrbte. Kedy uz clovek raz pochopi, ze zvierata su zive tvory, ktore prezivaju strach, radost, smutok? Su zdegradovane clovekom na uroven veci, s ktorou sa da vsetko robit a hlavne zarabat peniaze. Cim viac mäsa sa konzumuje, tym viac sa tyraju zvierata, lebo produkcia musi ficat, to je predsa profit! Husi sa krmia strojmi, videla som zabery, po rade im brutalne napchaju hrue rury do hrtana, aby to islo rychlejsie, ci hus pri tom porania, im je jedno. Kury broilery su nagniavene tak, ze sa nemozu hybat, dochadza ku kanibalizmu, pretoze im z toho musi zacat sibat ale na to maju velkochovatelia metodu: osekuju im zobaky! Vsetky zvierata su prepchate chemiou, antiiotikami a hormonmi. Taktiez som videla morky, ktore boli z tych hormonov tak pretucnele, ze sa nemohli doplazit ani k vode, trpia bolestami a zapalom klbov. A to je len zlomok toho, co este nevieme. (Resp. nechceme vediet!) A toto vsetko, tu chemiu, strach a bolest zvierat dokaze clovek este zjest!!! Ja sa pytam, co je na tom zdrave? Ak niekomu este po tom vsetkom chuti, pojedat tie ubohe a utyrane mrtvolky, tak nazdravie! Ja sa v kazdom pripade hanbim, ze som clovek. Ludstvo na to aj tak raz pride, ze jedina spravna a zdrava vyziva je bez mäsa. (Ved vsetko, co robilo a robi nespravne, sa mu vracia.) Toho nazoru boli uz z dejin mnohe slavne osobnosti a svet k tomu pomalicky aj speje, ak ovsem ludstvo nestihne znicit celkom vsetko: prirodu, zvierata a aj seba samych.

lost

Len ked dostava pes zo stola (cloveka), treba si davat pozor na mnozstvo soli.. predsa len ma mensie oblicky ako clovek :)
Udajne pes sol nemoze vobec..

Deria

Fajta, myslim, ze to nebolo zle, ked sme psov kedysi vsetci tak krmili, ako ty. (Len s tym mliekom opatrnejsie, nie kazdy pes ho vie stravit.) Dostavali zbytky z obeda, teda stravu mali rozmanitu, vtedy mäso nebolo plne vody, antibiotik a hormonov a zelenina nebola plna chemie, ktora nici vsetky vitaminy. Co bolo dobre pre nas, bolo aj pre psa. A ak musel niektory k veterinarovi, tak sme sa cudovali, ze co mu je, lebo zriedkavo bol niektory chory. A teraz? Psi dostavaju granule, kde je viac svinstva, nez vyzivnych latok a my sa nestravujeme tiez zdravsie, takze vsetko je chore, ci ludia, ci zvierata, lebo vsade je plno chemie a to len preto, aby sa mohli chytri dobre nabalit a my mozeme aj pokapat. Nakoniec to bude este tak ako v Sci-fi filmoch, ze budeme len na pirulkach. :(

watermelon

Bingham hej na rastlinnej.
Hviezda nechápem čo sa tí nepozdáva....keby ľudia nejedli mäso tak by asi neboli tie milióny zvierat. Skrátka by nikto nasilu neoplodnoval kravy a spol. Neboli by. Boli by len zvery vo voľnej prírode ako tigre slony... Nehovorím o zoo. Minule som čítala že len vo francúzsku ročne zabijú na bitunkoch obrovské milióny zvierat ročne. Nemám cas hľadať čísla. Na čo je to deprimujuce.
Bingham stránku tí pohľadam.

Deria

Teraz som to vyhladala v Google a citala trochu o tom, vraj to praktizuju uz od r. 2001, dostavaju veget. granule roznej chuti, dalej cestovinu, poliatu so zeleninovym vyvarom a pod. a vraj im to chuti, az na par jedincov, ked tam pridu ako novi ale si rychlo zvyknu a su vsetci zdravi. Je tam 1500 psov.

hviezda01

predstavte si,ze by sme sa vsetci stali vegetarianmi...nsetky tie zvierata,ktore sa chovaju na maso.by nemuseli byt...ako by to vo svete existovalo??...maso sa vzdy jedlo a vzdy bude...taky je kolobeh zivota...

Deria

V Nemecku existuje utulok (myslim ze v Siegen), kde su psi chovane vegetariansky. Pravdupovediac, neviem, co si mam o tom mysliet.

bingham

watermelon...s tymi veganskymi psami...neviem ci som to spravne pochopil...akoze funguju na rastlinnej strave ????

jozoko

Ja čo si sám nevychovám alebo nevypestujem, ani nejem. Nadobro som s tým skončil, keď som počul od známej, čo všetko pridávajú vo firme do kečupov , a po tom , ako som raz v jednej rybacej konzerve našiel ľudský necht. Dobrú chuť.