Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Nikdy uz nezjem mäso!

Príspevok v téme: Nikdy uz nezjem mäso!
Deria

Boze, to som nemala vidiet! Prave som videla v TV, ako ti prasivci velkochovatelia kastruju malicke prasiatka BEZ LOKALNEHO OMRTVENIA(!) a to len aby usetrili peniaze! Ako strasne kricali, ved to su barbari! Este stale mam oci plne slz. Ked si predstavim, ze na dedinach sa to tak bezne robilo a mozno este aj robi, tak mi beha mraz po chrbte. Kedy uz clovek raz pochopi, ze zvierata su zive tvory, ktore prezivaju strach, radost, smutok? Su zdegradovane clovekom na uroven veci, s ktorou sa da vsetko robit a hlavne zarabat peniaze. Cim viac mäsa sa konzumuje, tym viac sa tyraju zvierata, lebo produkcia musi ficat, to je predsa profit! Husi sa krmia strojmi, videla som zabery, po rade im brutalne napchaju hrue rury do hrtana, aby to islo rychlejsie, ci hus pri tom porania, im je jedno. Kury broilery su nagniavene tak, ze sa nemozu hybat, dochadza ku kanibalizmu, pretoze im z toho musi zacat sibat ale na to maju velkochovatelia metodu: osekuju im zobaky! Vsetky zvierata su prepchate chemiou, antiiotikami a hormonmi. Taktiez som videla morky, ktore boli z tych hormonov tak pretucnele, ze sa nemohli doplazit ani k vode, trpia bolestami a zapalom klbov. A to je len zlomok toho, co este nevieme. (Resp. nechceme vediet!) A toto vsetko, tu chemiu, strach a bolest zvierat dokaze clovek este zjest!!! Ja sa pytam, co je na tom zdrave? Ak niekomu este po tom vsetkom chuti, pojedat tie ubohe a utyrane mrtvolky, tak nazdravie! Ja sa v kazdom pripade hanbim, ze som clovek. Ludstvo na to aj tak raz pride, ze jedina spravna a zdrava vyziva je bez mäsa. (Ved vsetko, co robilo a robi nespravne, sa mu vracia.) Toho nazoru boli uz z dejin mnohe slavne osobnosti a svet k tomu pomalicky aj speje, ak ovsem ludstvo nestihne znicit celkom vsetko: prirodu, zvierata a aj seba samych.

watermelon

Deria no jo je úžasný.
Keď sa ma pediater pýtal či mu dávam mäso, povedala som že nie. Nič na to nepovedal. Zobral to v pohode.

Deria

watermelon, jeeej, take malicke, musi byt zlaty.
bingham, nasich takisto vystrihala doktorka zase pred vegetarianstvom a ked k nej prisli po velmi dlhom case, bola milo prekvapena, ze nie preto k nej nechodili, ze nie su s nou spokojni ale preto, ze ju nepotrebuju, lebo chlapci su zdravi a v pohode. naopak, zaujimala sa o ich jedalnicek a uz nikdy sa nezmienila o tom, ze nejest mäso je nezdrave. a to je vzdy problem, ak chce niekto praktizovat nieco netradicne. ved uvazuj, ktora matka by len tak riskovala to najdrahsie, co na svete ma - svoje dieta?

watermelon

Bingham neboj mám nejaké tie info od ľudí čo vychovali surové deti. Kúpila som si aj knihu od karen ranzi ktorá je vitarianka vyše 20 r a jej deti majú tuším 17 a 18. Vychované surovo. Syn nie je ani zaockovany.

Deria

watermelon, ano, robis to velmi dobre. ked to mas vsetko dobre, urcite to len prospieva aj tvojmu malickemu. takisto ti rodicia tych nasich dvoch chlapcov (veg)sa pripravovali na tehotenstvo velmi dokladne. oni sa tiez stali najskor vegetarianmi z podobnych dovodov ako ty. (aby deti prisli do cisteho:D) viem, ze chlapcom nedavala okrem praveho javoroveho sirupu az do jedneho roku nic sladke. potom, neskor ich naucila, ze ked sladke len raz za tyzden a to v sobotu. deti si rychlo zvykli. ked som im doniesla cokoladu, tak sa tesili a utekali si ju rychlo odlozit, vraj na sobotu! je pozoruhodne, ze vobec netrpeli nejakou krivdou, ze nemozu hned, boli tak proste zvyknute.
co mas, chlapceka? kolko ma?

watermelon

Deria prišlo to veľmi prirodzene, stále viac som čítala čo všetko je nezdravé, a tak som vylucovala zo stravy najskôr sladkosti potom mäso potom éčka glutamat sodny ten je skoro všade, až som sa dostala k info že varena strava je neprirodzena zbavená vitamínov a hlavne enzymov. A keď vieš že enzýmy má tvoje telo v určitom počte na celý život a nedoplnas ich stravou tak to znamená že postupne ich tvoje telo minie - oni sa podieľajú na všetkom nielen na trávení. A tak som na surovej strave. Vlastne som začala preto lebo má uz stvalo že taká mladá a koľko zdrav. problémov a zároveň som chcela vyčistiť svoje telo pre budúce bábätko aby som nebola zanesená toxinmi a nep reniesli sa doňho. Aby mal čistý domček. Hlavne keď som čítala čo všetko babatkam škodí a fyzicky v brušku trpia keď matka je nezdravo....

Deria

watermelon,
tak to ta obdivujem, ze dokazes existovat na surovej strave. myslim, ze to by som nezvladla. no co uz, nase chute su totalne zdeformovane. v telke davali raz reportaz: detom zaviazali oci, na jednom tanieri bolo domace jedlo, na druhej big mac, mali si vybrat, ktore im lepsie chuti. no a jednoznacne to big mac vyhral! ked si predstavim nasich dvoch mladych vegetarianov, (o ktorych som pisala, ze nikdy v zivote mäso nejedli) ako doslova vychutnavaju veg. jedla.... ked boli este mali a doktorka sa ich pytala, co mali na obed, odpovedali "spenatik, mnam". kolke deti miluje spenat? dokonca aj ja som ho kedysi nemusela. a dnes ho viem vychutnat s pozitkom, tak ako mnoho inych jedal, co som kedysi nerada jedla, zrejme som bola z toho mäsa totalne zmagorena. u nas doma bolo totiz vzdy bohate hojnych zasob mäsa, klobas, masti, slaniny, stacilo zajst do spajze a odvalit si kus klobasy, ci slaniny, ako to robil moj otec.