Boze, to som nemala vidiet! Prave som videla v TV, ako ti prasivci velkochovatelia kastruju malicke prasiatka BEZ LOKALNEHO OMRTVENIA(!) a to len aby usetrili peniaze! Ako strasne kricali, ved to su barbari! Este stale mam oci plne slz. Ked si predstavim, ze na dedinach sa to tak bezne robilo a mozno este aj robi, tak mi beha mraz po chrbte. Kedy uz clovek raz pochopi, ze zvierata su zive tvory, ktore prezivaju strach, radost, smutok? Su zdegradovane clovekom na uroven veci, s ktorou sa da vsetko robit a hlavne zarabat peniaze. Cim viac mäsa sa konzumuje, tym viac sa tyraju zvierata, lebo produkcia musi ficat, to je predsa profit! Husi sa krmia strojmi, videla som zabery, po rade im brutalne napchaju hrue rury do hrtana, aby to islo rychlejsie, ci hus pri tom porania, im je jedno. Kury broilery su nagniavene tak, ze sa nemozu hybat, dochadza ku kanibalizmu, pretoze im z toho musi zacat sibat ale na to maju velkochovatelia metodu: osekuju im zobaky! Vsetky zvierata su prepchate chemiou, antiiotikami a hormonmi. Taktiez som videla morky, ktore boli z tych hormonov tak pretucnele, ze sa nemohli doplazit ani k vode, trpia bolestami a zapalom klbov. A to je len zlomok toho, co este nevieme. (Resp. nechceme vediet!) A toto vsetko, tu chemiu, strach a bolest zvierat dokaze clovek este zjest!!! Ja sa pytam, co je na tom zdrave? Ak niekomu este po tom vsetkom chuti, pojedat tie ubohe a utyrane mrtvolky, tak nazdravie! Ja sa v kazdom pripade hanbim, ze som clovek. Ludstvo na to aj tak raz pride, ze jedina spravna a zdrava vyziva je bez mäsa. (Ved vsetko, co robilo a robi nespravne, sa mu vracia.) Toho nazoru boli uz z dejin mnohe slavne osobnosti a svet k tomu pomalicky aj speje, ak ovsem ludstvo nestihne znicit celkom vsetko: prirodu, zvierata a aj seba samych.
Nikdy uz nezjem mäso!
No steak presvedčil si ma o svojich prudkých vedomostiach.
Haha, pletieš si detoxikáciu s intoxikáciou.
watermelon ty trepes same hluposti zaujimal by ma tvoj vek ?
a navykovost je v tedy ked musis pravidelne dostat svoju davku pretoze keby ju nedostanes dojde k detoxikácii organizmu
Maso netreba vyhadzovat do kosa, ale spravit mu pohreb. Maly hrobcek a minutu ticha za utrpenie zvieratka.
Watermelon, tak ako suhlasim so všetkým jasné. Tak preto to radšej ani vedieť nechceme, lebo by sme nejedli už nič asi.
Tá BIofarma beriem, ale tiež je to len kšeft. Možno niekto stým začal na začiatku s dobrým srdcom a paru ludi sa chytilo a podnikavci pohladkaju dva krát denne kravu ked žere a kilo jej mäsa predaju za 30 eur.
Nie som závislý na mäse a na slovensku si asi málo kto dovolí vyhadzovať mäso do koša, kedže su radi, čim dalej tým viac že maju čo..
Ale ako vravíš a vravel som aj ja, že všetko je v nás a o nás.
vies Fero vselico sa da robit aby sa pomohlo. viacero veci je istych / ludia sa prejedaju, jedia az prilis masa a ineho... minule vlada krajiny kde zijem vydala statistiku / tretina jedla ide do kosa - tretina - takto ludia jedia, to ze by ti zmizlo 80% obsahu chladnicky vermi ze by ti vobec neuskodilo, ale vy ste nauceni ZRAT a PREJEDAT SA, vies v tom to je, prepac za silne slova... ludia su doslova zavisli na jedle... ved to tu vidiet tie chuderky co vypisuju v temach o chudnuti ake je to tazke a blablabla...
dajme tomu ze mas rad masko a nechces sa ho vzdat ale nechces aby ani trpelo nejake zviera kvoli tebe... no tak pojdes do bio obchodu alebo na farmu a kupis si. ANo je to drahe, tak si nekupis na kazdy den na rano obed veceru kupis si len tak aby si mal co ja viem na 2krat do tyzdna a uz si pomohol planete...lebo tu nejde len o tyranie zveri ale aj planety... ked sa nejakym uzemim prezene stado pasuceho sa dobytku - rastlinam odzvonilo, minule som prave videla na national geogrphic dokument o tom....nehovoriac o inych veciach na kt. som uz upozornila...#
ina kategoria su ludia co im to je jedno, s tymi nikto nic nenarobi #
ale vies kolko ludi ani len nevie ako to na velkochovoch chodi??? by si sa cudoval
a odvolavat sa na to ako dakedy vrazdili praveki ludia zvierata... nuz v prvom rade to nerobili stale... nelovili vkuse. nezrali vkuse to maso, jedine v dobe ladovej
ano doubledog napis ako ti to ide, ci si to uz vzdal??
doubledog ako ti to ide bez mäsa?
Deria si citlivá osoba a v podstate máš pravdu. Jedine, čo môžeš a aj robíš je to, že môžeš prestať mäso jesť a aj vyjadriť svoj názor a možno aj niekoho ovplyvniť.
Ano trpia, je to pravda, ale ked sa na to pozriem všeobecne, lebo viem, že ja osobne to neovpyvnim a mäso mám rád, tak napíšem takýto názor:
V praveku, ked muži lovili zver a chceli zabiť niečo poriadne veľké, tak to tlkli kamenami 3 hodiny, kým neskapal. Tomu zveru to asi tiež príjemne nebolo ehm.
Za dalšie ak by sme sa mali vzdať všetkých vecí pri ktorých niekto alebo niečo trpí, tak asi aj ja by som sám bol prekvapený, čo všetko by zmizlo okolo mna.
Od textilu a elektroniky z činy, cez ženské maľovátka a 80% chladničky.
Ale na druhej strane máš pravdu, ako trošku som to chcel odľahčiť. Je pravda, že ak sú možnosťi ako umrtviť pri kastrácii atd,, tak by sa to robiť malo. Lenže kto da 10 euro za lokálku že??
LUdia su taký, ked im idu vrtať zub tak daju, ale ak ma trpieť nejaké zviera, tak nejak to už len vydrží.....
Žiaľ takí sme... Najmúdrejšie a najhoršie zviera na planéte - človek
Jaho_Odka, ze kastrovanie bez omrtvenia nie je ziadna hroza? No pre teba pravdaze nie, ved teba to neboli! Vsak si daj nieco citlive tam dolu odrezat bez omrtvenia, ved je to len sekunda! Stavim sa, ze ked si porezeslen len sprosty prst, tak jojkas este 3 dni, ako ta to boli. Ty vies aj to, ze tie zvierata to neboli, ked im vypaluju znaky? Uz si si prilozila na telo horiacu cigaretu? To je iba taky malicky fliacik...no urcite nie, ved ta to strasne bolelo, ze?!
Boze a mam rada takych mudrcov, ktori vsetko bagatelizuju, pokial oni sami nemusia nastavit svoj krk!
Všetko čo píšeš je smutná pravda...
okrem tých kastrovaných prasiatok. Som z dediny a vyrastala som na statku. Viem, že domáca sviňa je jedno z najustrašenejších zvierat na svete. Proste kvičí od paniky aj keď sa ju snažíš pohladkať :) To kastrovanie bez umŕtvenia nie je žiadna hrôza... vždy sa to tak robilo a ide o niekoľko sekundový zákrok. Je to rovnako ako vypaľovanie znakov do svaloviny koňov, ako značkovanie kráv a kôz "náušnicami". Neobhajujem to, ale nie je to týranie. Ostatné z tých vecí už ale áno :(