ahojte, chcel by som sa opytat ci sa tu najde niekto koho studium absolutne nebavi, tak ako mna a napriek tomu to studuje (len kvoli titulu) aku mate k tomu motivaciu? momentalne mam skuskove(u mna je to odbor pravo) a proste mam toho cez hlavu , motivacia ziadna pred sebou, netusim ako to zvladnem, ako sa k tomu prinutit? prosim nejake rady, z toho uplne deprimovany:(
studium - motivacia
mna motivuju tie peniaze co som do skoly vrazila, za to by som mala uz zariadeny cely byt..
BarboraMalko, hehe :P mas vyborne oci :P
No aj bez VS sa mu moze darit, ale je to relativne..
A ako uz bolo spomenute, ked ma clovek titul, tak ho oslovia uplne inak, ako ked titul nema..
Mna osobne by motivovalo to, ze budem mat vyssie sance v zivote dosiahnut svoje ciele.. Napr lamborghini - urcite to skor ziska pravnik, ako nejaky trulo s (len) gymnaziom ;)
(a to tiez nemusim to pravo, na to asi treba mat pravnicku povahu)
A mimochodom, neviem preco 99% ludi vnimaju zivot ako "budem to a to (napr lekar a pravnik)" a teraz to najlepsie .. "budem zarabat (pozriem sa do tabuliek)"
nieeeeee nienienie...
Mat take vzdelanie, otvorim si vlastnu firmu a potom mam brutalnu motivaciu spravit z toho velku (samoziviacu sa) spolocnost (a mat takych trulov pod sebou , tych 99% co chcu istotu a tabulky a neznesu ziadne riziko (na vlastne triko), aby mi zarobili na moje vysnivane lamborghini)..
A potom budem robit akekolvek hobby ktore sa mi v dany cas bude pacit..
Matyo - keď sa vyraďujú, musia doložiť dohodu alebo papier kde sa zamestnali.
Zamestnávajú sa väčšinou na okresných súdoch a podobne. Majú samé dobré miesta.
Ja s tým pracujem, takže viem ako to je.
A lost - to skôr vyzerá ako skrachovaný právnik:) tie topánky, dáždnik....
lost: odkiaľ berieš istotu, že takto nemôže skončiť aj človek s VŠ
BarboraMalko: to, že sa vyradzujú ešte neznamená, že sa zamestnali v odbore alebo odišli do zahraničia
Ahoj kirel.
Neviem v akom meste študuješ, ale ak na východe,(je to vlastne jedno)tak sa upokoj a ja ti poviem , že máš vyhraté.
Zamestnáš sa všade.
Ja pracujem na úrade a toľko čo sa zaevidujú Mgr. právnici ako nezamestnaný, vidím že o týždeň ich vyraďujú lebo sa už zamestnali.
O prax a zamestnanie nemaj strach, je úžastné že si vydržal, pretože ťa čakajú už len pekné časy. Toľko už doštuduj.
Je veľa ľudí, čo majú len sociálnu prácu alebo proste iné blbé študijné odbory, s ktorými sa musia drať kade tade aby sa zamestnali.
Ty so svojou školou mať problém nebudeš, a aj keď bude prax ťažká a budeš sa musieť vydrieť aby si robil aspoň základné právnické veci okolo administrtívy dajme tomu, tak ti to za tie peniaze stáť bude. Budeš mať pekný život a budeš si môcť dovoliť čo chceš. Chce to všetko čas.
Nech ťa motivuje titul, veď bude krásne a zároveň závdieniahodné ak bude pred tvojím menom stáť po čase JUDr.
Môj starý otec je JUDr. a úplne inak ho berú aj teraz u lekára na "staré kolená".
Ostatná rodina čo má JUDr. pracuje na ministerstve a to sú teda platy!
Takže titul a peniaze - to ťa musí motivovať! a ešte, záujem žien:) každá sa mrkne za JUDr-om:)
teraz cez skuskove to je vzdy najtazsie, ked to prejde zas sa ti ulavi a za chvilku uz aj tak koncis :), najdi si na tom pozitivne veci, nech niesi taky otraveny z tej skoly, ale uplne ta chapem, fakt ze hej :) tak good luck
sweater dakujem za podporu, na jednej strane dufam, ze to nejako dotiahnem do zdarneho konca, uz len kvoli tym vydretym rokom, na druhej strane kazdy den zapasim s myslienkou , ze je to cele uplne na nic..
jasne suhlasim, ale ani tiie 4 roky neboli isto najlahsie, a je to uz len rok, ide o to ze cela ta snaha doteraz vide vnivoc, keby si neni uz pred cielom tak budis jasne, chod si za svojim stastim ale tu si myslim ze tu chvilku este pocka, pride mi to dost obeta co si uz do toho musel vlozit, ale je to len na tebe, ty to samozrejme vidis mozno inak, ja ti len zelam aby nech sa rozhodnes akokolvek bolo to spravne pre teba :)