Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Ochorenia tráviacej sústavy

Príspevok v téme: Ochorenia tráviacej sústavy
Janyna

Prosím o radu.Neviem si vyliečiť zápal žalúdka a pažeráku.V septembri som si uvedomila,že,mám zvláštnu chuť v ústach,alebo ako keby pálenie.Aj žalúdok ako v ohni a nechutenstvo.Brala som lieky na zníženie kyselín,potom v oktobri gastroskopiu,kde sa zistil ten zápal a reflux.Pribudli ďalšie lieky na zníženie kyselín a proti vracaniu.A doporučená šetriaca diéta,čo som už aj dodržovala.Skoro nič nemôžem jesť,stále mi je zle.Netrávi mi,vraciam a nie sú tam ani žiadne šťavy.Neviem,či sa správne liečim,keď sa mi nelepší ani trochu.Skúšam aspoň bylinkové čaje:repik,šalviu,kamilky.Tlak a pálenie v žalúdku až do úst nepoľaví ani na chvíľku.Prosím o radu.

delphia

Janyna, pred par rokmi som zapal pazeraka prekonala aj ja. uzivala som controloc denne minim. 3 mesiace. stav sa zlepsil, ale ked som mala stresujucejsie obdobie, palenie zahy bolo spat. u mna cele ochorenie bolo vyvolane dlhsie pretrvajucim stresom zo studia na VS. po skonceni skoly sa problemy uz nevyskytli. skus sa zamysliet, ci nemas to tiez zo stresu

Janyna

Čím viac si o tom čítam a zbieram informácie,tým viac rozporuplných teorii nachádzam a to ešte viac vedie k neistote ako ďalej.A tým,že liečba je zdlhavá,ani si nemôžem odkontrolovať,či idem správne.Zatiaľ viem,že asi tou správnou cestou v liečbe nejdem:(

Janyna

Dnes mi zrovna jedna známa povedala,ako jej manžela liečili 5 rokov liekmi proti kyseline,potom ich mal málo,potom mal z toho rakovinu,teraz je bez žalúdka.Som už zúfala a chcem sa na tie lieky naozaj vykašlať,lebo im už neverím,ale neviem,čo by mal byť môj prvý krok,ohľadom stravy,tak ma všetko páli,že sa už ani sústrediť nedokážem ako ďalej.Prosím ak tu je niekto,kto sa z podobných príznakov dostal,prosím nech sa ozve.Sama si už asi neporadím.

RNG

Palenie v pazeraku je z refluxu, tj obsah zaludka plyny nasilne pretlacia cez uzaver medzi zaludkom a pazerakom,
Kvasenie v zaludku, co vyvolava plyny moze nastat len pri NEDOSTATKU kyselin, inac kyseliny znicia vsetky mikroby v zaludku, tj zamedzia zapalom zaludka a mikrobom sa dostavat cez zaludok do tela.
Preto dalsie odkyslovanie zaludka na zabranenie pocitu paly je velmi zla rada, zialbohu vacsina lekarov to ma zo skol nabiflovane. Znicenie kyselin=znicenie traviaceho procesu vedie k stovkam roznych zdravotnych problemov.
Opak, dodanie kyselin je tu naprava, ako som sa aj sam po rokoch neuspesneho boja na rady lekarov s "kyselinami", dnes pocuvam na inych lekarov a to mi pomohlo sa zbavit dlhych rokov pal.
Ale to tu bezalo uz mnohokrat , aj inde a mozes si vyhladat cez google.sk aj ine moje prispevky na to, pod mojim nickom a slovami travenie, enzymi , zapal zaludka a podobne.

Janyna

Tak dnes som bola znovu na gastroskopii,len u inej lekárky.Zápal nevidela,ale sliznica žalúdka je mierne škvrnitá,/belavo/.Zobrala vzorku.Ďalej:gastroezofageálna reflux.choroba,hiátová herniaKardia nedoviera.Veľmi sa fakt bojím,čo ďalej.Lieky proti kyselinám a proti vracaniu.Pritom to stále rovnako páli,čiže v kuse až do úst.Už som fakt hotová.

Janyna

A ešte je zvláštne to,že vlastne nepociťujem hlad,lebo cítim len to pálenie.A ako to celé narušilo aj stolicu,iba hnačka, asi každý druhý deň.

Janyna

Ja mám na tom pažeráku aj slizničný defekt a zapálený celý žalúdok a pažerák.Diéta pozostáva z ryže,zeleniny,ale len mrkvu,petržlen a kaleráb.Občas biele kuracie mäso na vode.Ráno pečivo,maslo,diétna šunka,šalát.Jedlo sa nesmie pripravovať na tuku,nekoreniť.Tekutiny len tie čaje,voda.Necukrím,len niekedy trošku s medom.Nejem veľké porcie,len malé,viac krát denne.Nič nejem ani nepijem studené,ani horúce.A výsledok žiaden.Pocit úľavy ani na sekundu.Práve preto pochybujem o správnosti liečby.Snažím sa byť trpezlivá,ale tie lieky,žiaden efekt.Neviem,či to je vôbec vyliečitelné,alebo asi za akú dobu by som mohla cítiť zmenu. Helikobacter tam nie je.Dokonca som mala aj trojkombináciu ATB,ako keby tam bol.Ešte si dávam probiotiká.