Prosím o radu.Neviem si vyliečiť zápal žalúdka a pažeráku.V septembri som si uvedomila,že,mám zvláštnu chuť v ústach,alebo ako keby pálenie.Aj žalúdok ako v ohni a nechutenstvo.Brala som lieky na zníženie kyselín,potom v oktobri gastroskopiu,kde sa zistil ten zápal a reflux.Pribudli ďalšie lieky na zníženie kyselín a proti vracaniu.A doporučená šetriaca diéta,čo som už aj dodržovala.Skoro nič nemôžem jesť,stále mi je zle.Netrávi mi,vraciam a nie sú tam ani žiadne šťavy.Neviem,či sa správne liečim,keď sa mi nelepší ani trochu.Skúšam aspoň bylinkové čaje:repik,šalviu,kamilky.Tlak a pálenie v žalúdku až do úst nepoľaví ani na chvíľku.Prosím o radu.
Ochorenia tráviacej sústavy
RHG,ja netvrdím,že mám veľa kyselín,iba lekár to tvrdí tým,že mi nasadzuje lieky proti kyseline.Ja som ich jedla,lebo som nevedela,čo ďalej,ako sa vyliečiť.Ja som to neštudovala.Len si myslím,že ak mi nepomáhajú,asi to proste nieje správna diagnostika.Veď existuje aj PH metria,ale ja si ju sama neurobím,a kým ma tam niekto pošle...v to už proste neverím,lieky nezaberajú ,no tak ..dovidenia.Nedokážem už ani zhodnotiť,ktorá potravina mi sedí,alebo nie,pretože mi je zle už vkuse.Viem,čo si mi poradil,tak som čo najrýchlejšie kúpila aloe a sladovku,ktorú obsahuje aj DGL ako hlavnú zložku, aj enzímy a nič.Ešte beriem aj probiotiká.Nerozumiem ani tomu,prečo necítim hlad,snažím sa trochu jesť,lebo viem,že musím,ale pocit,ktorý si pamätám,že cítim hlad a potom si dám niečo teplé do brucha a je mi fajn ,je asi nenávratne preč.Vždy som mohla zjesť čokoľvek,načo som mala chuť a nič mi nebolo.Mám pocit,že som si sama ublížia tým,že som mala dosť veľa problémov,ktoré mi odobrali chuť k jedlu a tým som zažívaci systém narušila.Mala som vysunutú platničku a brala som lieky na tento problém a úplne mi prestalo chutiť jesť,možno to urobili tie lieky.To bol začiatok.Mám pocit,že už to nebude nikdy ako predtým. Pre sumec1977,bola by som rada,keby si poradil toho lekára v BA.Aj keď už ani nedúfam.
Janina, preco si myslis ze mas prebytok kyselin?
Pala nie je prebytok kyselin ale ze sa ti obsah zaludka nasilne natlaci do pazeraku. A to vytvoria nasilne kvasne a hnilobne plyny, lebo inac uzaver medzi zaludkom je zavrety pevne, tj ziadne paly v pazeraku sa nemozu diat pri dostatku kyselin, ktore potlacia kvasne a hnilobne procesy v zaludku a aj samotny uzaver sa uzaviera na signal kyselin v zaludku, tj cim viac kyselin, tym pevnejsie sa uzavrie.
No ja som mal tie problemy prave od cajov, lebo zvyšuju tvorbu zlce a teda aj kyselin. Pit ich mozno len trosku. Antacidum sa mi osvedcil TALCID. Potom zacni uzivat probiotika napr. BION 3 a pod.
Janyna
Ak si z BA viem poradiť výborného doktora. Liečim sa u neho už 7 rokov a vždy keď je problém tak mi dokáže pomôcť. Ja som mal teraz v decembri zapálený dvanastornik a po rokoch som sa dočkal aj Helicobactera. Nasadil liečbu, urobili sme kontrolu a všetko je ok.
Ospravedlňujem sa za chyby,ale som už naozaj vyčerpaná.
Tak včera som na vlastnej koži pochopila,že lekar,keď nevie ako ďalej ,tak sa Vás jednoducho zbaví.Vôbec mi nezabrali lieky proti kyseline,ktoré beriem už od oktobra,tak iný problém sa jednoducho nehľadá,alebo sa ani nevie nájsť.Páli ma stále ,v kuse ,každú sekundu od leta žalúdok,pažerák aj jazyk.Chuť do jedla vôbec nepociťujem,ani hlad,len to pálenie.Do toh stále vracanie a samý vzduch.Už skúšam aloe ,ale ani trochu necítim zlepšenie.doslova sa cítim ako vohni.Ak má byť toto môj trvalý stav,tak neviem načo behám po lekároch a dávam toľké peniaze za lieky ako pokusná myš.Ničím tým aj mojich blízkych,ktorí tým trpia.Ak si o gastroproblémoch čítam na nete,tak mám pocit že lekári naozaj diagnostikujú a liečia,ale keď som v ordinácii a nezaberie mi liek na kyselinu,tak si človeče poraď sám.Doslova ma prestal baviť život s toľkou bolesťou a beznádejou ,že lekári pomôžu.
skvny, lezie odreniny a vredy su bezne nalezy na zaludku. Ak sa nezahoja dlho, moze to viest az k rakovinam. oreto si treba napravit travenie, hladinu kyselin pripadne potlacit helikobakter a vyhojit napr pouzivanim DGL, 2 tabletky rozzut pred kazdym jedlom, alebo dlhodobym pouzivanim hojiveho aloe vera, odporucam 1/2 lyzicky freeze dried/vymrazeneho praskoveho koncentratu, najdes ho napr u Swansonvitamins.com pod Aloe vera powdwer. V takej forme je najlacnejsi a zaroven najcistejsi=ziadne pridavky- a najucinnejsi.
RNG,prosím Vás, čo môže znamenať nález na sliznici žaludka/jemne belavoškvrnitý povrch /a či je možnosť ešte regenerácie sliznice do normálu,alebo je to už nezvratné?Čakám na onkomarkery a výsledky zo vzorky tkaniva na helicobacter,hoci som ho mala negatívny v oktobri.Som v tom úplne neznalá.A vyskočil aj cholesterol,hoci nič mastné už nejem.
Ja som vypil dosial uz 3 litre cistej rakytnikovej stavy(az 32% olejova zlozka), hoci nemozem povedat, ze by som so zaludkom okrem mala kyselin mal nejaky problem.
Rakytnikova stava je proste dobry zdroj zivin, takze sa ju oplati pit aj napriek jej trosku nezvyklej chuti.
Má niekto skúsenosti s liečbou žalúdka rakytníkovým olejom?