nastrih pri porode

eviska83

Ja som rodila pred 9.mesiacmi v Severnom Irsku.Syn mal 3990g teda nebol ziaden drobec.ako gynporlek napisal tu nieje bezne zenu nastrihovat pokial to nieje potrebne,alebo si to zena nezela.Ja som mala len 3 stehy ale od 6 mesiaca som si pravidelne robila masaz hradze,takze ja si myslim ze to mi pomohlo.

panika

Pri tom vsetkom ani nastrihnutie nevnimas.Mna pri druhej dcera ani nenastrihli,lebo mala malu hlavicku a nebolo to treba.Vidis,ja som sa zas bala klistiru :-)

hmm

len chcem napísať, že den ked som porodila svoju dcérku, prežila tu hroznú bolesť, nastrihnutie a šitie bol jednoznačne najkrajším v mojom živote... najkrajším. tak.

gynpôrlek

vyšetroval som už mamičky čo rodili v Anglii, Dánsku, Holandsku, nenastrihávali ich a tie ich zhojené hrádze boli slušne povedané otrasné
keď sa nastrihe tak sú okraje rany rovné a dajú sa pekne zašiť roztrhnutá hrádza sa veľmi ťažko zašíva v tom zmysle že sa to nedá zadaptovať čo k čomu patrí

jaaa

ahojte..inak rybku dokazem uplne pochopit..ja tiez nechcem deti..a to len preto lebo sa velmi bojim bolesti...mam panicky strach z lekarov a mam co robit aby som sa prekonala ked mi len beru krv...deti su sice krasne ale moj strach je väcsi...

aljoška

Čo viem z rozprávania kolegýn,tak každá to znášala individuálne.Závisí to asi od toho,aký je prah bolesti, a určite aj od momentálnej situácie,či je žena moc vyčerpaná,ako to všetko vníma.Rybka,neboj sa a mat detičky to je krásna vec a koniec koncov aj naše poslanie.

aljoška

Ja mám za sebou 2 cisárske.Po prvom som bola zhrozená,bola som mladá a nepripravená na takú bolest.No a neprešli ani 2 roky a bola som na porodnici znova.Už som vedela čo ma čaká,všetko prebehlo v pohode.Ked vám ukážu "výsledok vašej práce" tak hned zabudnete na všetky bolesti.

:-((

ja somale pocula od viacerych mamiciek, ze prave to sitie je najhorsie:-(((moja kamaratka mala okolo 30 stehov!!!nechcem strasit.su krajiny/Velka Britania, kde sa to nerobi tak ako na beziacom pase, ako na Slovensku, takze da sa to aj bez toho zrejme.co si o tom myslite??

markketa

su ženy ktore vobec neznasaju bolest a krv.porod však zvladne každa,či už prirodzenou cestou,či cisarskym.moje dcerenky mali porodnu vahu jedna 3800g a druha 3950g,takže som mala čo robit.prvy porod bol dost tažky a pri druhom som dr.stale prosila o cisarsky.nakoniec som porodila spontenne aj druhu dceru a prežila som to.vždy sa da niejako pomoct,či už manžel pri porode doda odvahy,alebo sestričky pomožu babetko vytlačit.to šitie je naozaj najmenej a ked počujete ako ten kusoček z vas plačka,ako sa ksichti a usmiava,je to take krasne,že to šitie ani nebudete vnimat.naozaj to prežije každa z nas.su horšie veci na svete ako porod a šitie,pretože priviest na svet dietatko je to najkrajšie v živote čo može žena zažit.tehotenstvo a porod nieje neviliečitelna choroba.a stym natrhnutim pri porode,už teraz podla novych pravidiel nastrihuju skoro každu ženu,aby sa predišlo takymto problemom.na zašite je super pomoc,sprchovat a sprchovat,ak to hnisa repik a za 2tyždne ste o.k.ver te mi.je to vlastna skusenost.

ivka2

mersi, tak klobuk dole:)ja mam 21 ale babo planujem az tak v 25-ke....skor sa asi nedokazem odhodlat, hoci ked idem po meste pozeram do kazdeho kocika ake poklady tam maju mamicky v kocikoch...