wreck Včera 23:25 - takze tiez robis v IT ? Myslel som, ze sradnsujes.
Ale spat k teme - bol som v porote na viac vyberovych konaniach a mozem len suhlasit, ze prax je najdolezitejsia.
Ale s tymi radami:
- das niekomu content management system, tak casto v porote su ludia co tomu nerozumeju, alebo Ti ho ukradnu. Kazdy pocul od ludi, ako sa vychvaluju a niektori v porote uz prestavaju vnimat okolie. Maju zavedeny CMS ? Co ked ho zavadzal niekto interne ? Prave si naznacil, ze blbec... Hadaj, ako bude hlasovat ? :)
- dojdes niekde, ze si pre niekoho robil a donesies im dokumentaciu cudzej siete ? Dovi-dopo, nepotrebuju cloveka, ktory vynasa informacie o firme vonku. Zavadzanie infrastruktury sa deje len velmi sporadicky. To neni o tom, ze za par supov sa zatiahnu kable, ale ked to nebude fungovat, co potom, co servis, reakcna doba, atd ? Sam som robil siete a od urcitej velkosti som aj vo firme povedal, ze na to nemam cas a vybavenie. Nie, ze by sa to nedalo zmaknut, ale netrufal som si sam na tak velky projekt casovo. Nastupila profesionalna firma a este po pol roku riesim s nimi reklamacie a vidim, ze to bol z casti aj odrb z ich strany, lebo nemohli dodrzat kvalitativne poziadavky.
----
Nakoniec to aj tak konci vo variantach:
- chcu za vela muziky platit co najmenej,
- vyberove konanie je len proforma a nech dopadne akokolvek, ten, kto o tom rozhoduje nakoniec tam da svoju tlacenku,
alebo
- zase sa budu divat na plat, flexibilitu, pracovny vykon, nasadenie, atd...
Takze moj zaver - najlepsie je VEDIET, mat informacie, a zaroven VEDIET, ako ich prakticky vyuzit, ale musi tomu predchadzat VEDIET si najst ten spravny job, VEDIET sa predat a VEDIET si ho udrzat. Nejaka skola je ceresnicka na torte, stoji to asi tak mrknutie okom do zivotopisu s komentarom "no dobre".
Cloveku z praxe je sumafuk, ci ma skolu taku, alebo onaku, ci certifikatov XY. Tiez som sa v minulosti obracal na renomovane firmy, co maju certifikacie od MS, CISCO, ale fungujuce aj podla ISO noriem a nakoniec to skoncilo na ludoch, ze nevedeli riesit dany problem.
A este jedna vec. Vo vacsich firmach moze platit, ze podriadeny nesmie byt lepsi od sefa, alebo to nesmie ukazat. Sef by sa mohol citit ohrozeny a dany clovek by letel... :) Takze, je to tazke, tazka je doba.