Damme.
Na nete je viac variant, ako si vybrať správnu veľkosť. Záleží od výšky postavy, ba aj od cm od ramena po koniec ruky.Niekde sa uvádza, že len po zápästie. Každý ti povie inak. Váha je tiež dôležitá. Niektoré lopty majú záťaž napr. do 300kg, no pre konkrétnu váhu človeka sú len do 130kg. Sú aj také, 500kg- človek 160kg. Záleží od výrobcu. Len sa nezlakom na cenu!!!! chodím práve na rehabilitácie, tiež sa práve o takéto veci zaujímam, čítam a pýtam sa ako hluchá. Lekárovi praskla lopta pod zadkom. Kúpil si potom už certifikovanú Skúšobným kontrolným úradom SR - z materiálu Ledraplastic. Je to talianská výrobca. Tento materiál aj keby si náhodou prepichol , napr. pripináčkou, nepraskne ako balón, ale bude si pomaličky vyfukávať dušičku. Dajú sa kúpiť aj protišmykové.... Majú ich napr. na www.layla.sk.
Viem, že sú aj iný výrobcovia. Napr. tiež kvalitné na www. pomocky.sk.
Človeka odradí cena. Chápem, no keď na nej plánuješ sedieť, (pozor, nie je na celodenné sedenie!), a aj cvičiť, neváhaj. Nad lacnejšími verziami ani neuvažuj.
Môžno by bolo dobré, aby si šiel do športového obchodu, kde už majú lopty nafúkané, a sadol si na ne. Nemusíš tam nič kúpiť, rozmyslíš si to. Napr. teraz sú akcie v Exisporte, Intersporte... Ja som tam bola, sadla som si, no nekúpila som. Objednám si z toho, čo som ti tam uviedla. Je to na tebe.