čaute ľudia potrebujem poradiť v téme výživových doplnkov, cvičím už asi 4 mesiace a som 187 cm a 79 kg , a chcel by som si kúpiť nejaký výž. doplnok, kamoš mi doporučil tento produkt a chcem počuť ešte od niekoho či sa mi to oplatí kúpiť tento proteín za 30 eur, či už ste to brali, jakú mate s tým skusenosť, či je to kvalitná značka atď. a chcel by som sa ešte opýtať keď si to už kúpim a začnem to brať 3x denne či z toho naberem, alebo aký to má vlastne účinok ďakujem za každú radu, peace:D
Amix whey pro elite 65
no jasné to by som bol debil keby som to bral a necvičil by som, poznám jedného typka čo to bere a necvičí a straštne stlstol z toho a povedal mi že to je jeho plán že to potom vyrysuje rychlejšie v posilke, ale tak ja nechcem riskovat, čo sa týka mojej stravy som tak trochu jedlík síce nevyzerám na to ale asi mam nejakú poruchu abo čo proste žerem a nepriberám furt sa držím s mojou výškou 187 cm pod 80 kg, a pritom jem tuky, cukry, bielkoviny úplne všetko po tréningu si dám rezeň zo šalátom prídem domov sa zase najem čo mamka navarí a dotláčam sa jogurtami, tvarohom abo takýmito blbosťami
tazko povedat ci sa oplati, lebo nepises ake balenie by to za tych 30 ecok bolo.
s doplnkami to netreba prehanat a najma ich netreba precenovat. su to len doplnky. naberas predovsetkym z bezneho, ale vyzivovo hodnotneho jedla. protein je dobry, ked mas malo proteinov (bielkovin) v strave, alebo v nej prevazuju tie menej kvalitne (obilniny, cestoviny, ryza). tiez je dobry na rychlu regeneraciu svalov po cviceni. proteiny sa velmi dlho travia, je to pre traviaci trakt narocny proces. hydrolyzovany protein je uz ale predtraveny, preto sa rychlo dostava do krvi a odtial do svalov. ked chces naberat svaly, tak pri tvojej hmotnosti potrebujes denne prijat nejakych 160-200g kvalitnych proteinov. ak sa pozries na svoj stravovaci rezim a zistis, ze tuto potrebu stravou nevies pokryt, mozes chybajucu cast doplnit rozpustnym proteinom.
tieto praskove proteiny ale obsahuju umele sladidla, pretoze surovy protein je priserne horky a to by malokto pil. preto sa do nich dava aspartam, sukraloza a acesulfam draselny. je to sice chemicky humus, ale zatial sa jednoznacne nedokazal jeho negativny vplyv.
najhorsie je na tom asi aspartam. tomu by som sa radsej vyhol. sukraloza (sucralose) v kombinacii s acesulfamom draslika (acesulfame K) je dnes beznejsia.
takze pokojne si to kup a syp to 3x denne, resp. podla navodu, len od toho necakaj zazraky. aha, a najma - ak prestanes na nejaky cas cvicit, tak to nesyp vobec. su to v tom pripade vyhodene peniaze.