Dobry den, uz onedlho ma caka test s nazvom maturita a musim sa rozhodnut kam dalej. Kedze budem (dufam) absolventkou gymnazia mam siroke spektrum moznosti kam dalej studovat. Problem je v tom, ze neviem kam. Mam maturitne predmety biologia, chemia, ale ta chemia nie je moja parketa. Rozmyslala som nad zdravotnou sestrou alebo zubarinou, lenze na slovensku je vraj zkorumpovana a do ciech to je narocne aj co sa tyka chemie a na to sa necitim. Mozte mi poradit nejake zdravotne odbory, ktore maju v buducnosti aku taku perspektivu ? Alebo nieco s anglickym jazykom ? Za rady vopred dakujem.
Kam na vysoku ?
smajlik, ja praveze ovladam velmi dobre, ako to chodi vo svete farmacie :-)
Tvoje postrehy vsak napis, rada sa zasmejem.
Heatherka, farmaceutov je uz dostatocne mnozstvo, takze zamestnavatela zaujima aj povod titulu a vedomosti. Ale ako pisem-este vzdy je moznost robit sluzku u Dr.Maxa, vynukovat eura za recepty a odbornost nulova...tomu sa povie kariera a vyuzitie potencialu farmaceuta :-)
Ale na vychode je to asi jedno, tmavsim staci hocico...
elviee, prosim ta ty si bola niekedy na prijimackach na VS? vies ako to tam funguje? oboznamim ta..skola vyda skripta a drviva vacsina studentov sa ich nabifli naspamat, nie ako ja, ktora som o nich ani nevedela :))
mozem povedat o mojej skole, o inych nemam prehlad. asi tretinu studentov mame zo strednej farmaceutickej. skonceny odbor: farmaceuticky laborant. kde sa chemii venovali tak minimalne ze asi na zakladnej si sa viac naucila...preto boli slabsi co sa tyka chemie..
anglictinarov=ucitelov je praveze malo, ale plat je to fakt o nicom. prave prekladatelov do AJ a z AJ je vela,kazdy to ide studovat lebo to vyzera viac "nóbl" ako len ucitelstvo cudzieho jazyka, ale ak chces prerazit v tomto musis byt fakt dobra,a je to tazke studium.
ja by som ti radila tu medicinu, hoci tiez je to tazke
elviee zboznujem takychto ludi, co porovnavaju. a vies co ?? napriklad medicina v KE a v BA sa neda porovnat. v ke su strasne prisni,kde mozes vyletiet hned, v ba tak nevyhazduju a lahsie sa im prechadza cez skusky.a su lahsie. vsade je to tak, ze niekde je skola tazsia niekde lahsia. a co tym chcel akoze basnik povedat ??? ze ti, co studuju v ke su menejcenni,ciako ?:D akoze nic no,titul je ten isty a nikomu to netrha zily,ze kde vystudoval.... :)
to je totizto uplne jedno.clovek aj ked nieco vystuduje je mu to na nic, musi mat prax aby bol dobry...
no ano, ale kedze si ju zvolila ako maturitny predmet tak jej trosicku musi chapat nie? ja by som si napr nikdy nevybrala geografiu, lebo neviem z nej nic. absolutne ze nic..
vies co nepodrazdila, uz sme na to vsetci zvyknuti..ano, studujem v kosiciach a stale nechapem co je na tom zle, co kazdy mat nieco proti tomu. ako keby studium farmacie v kosiciach bola ta najhorsia vec na svete. vsak ked sa skoly alebo nove odbory otvaraju tak maju tazke zaciatky a musia nejako zacat..ale este stale to ludia nevedia akceptovat? sest rokov to tam uz funguje a stale su predsudky a mam pocit ze este aj najblizsich 6 rokov budu..nechapem to
By ma zaujimalo, ako sa na farmaciu moze dostat niekto, kto neovlada vzorec siranu sodneho, co je ucivo zakladnej skoly. Ale farmacia v Kosiciach je asi to tom.
najlepsi luxus by bola zubarinaako to tu bolo uz spominane. a nejaky prirodovedecky smer by si nechcela? ked nemas rada chemiu taknapriklad studovat biologiu. vedela by si potom robiit v nemocnici v labaku napr.
hehe, chemia sa neda naucit, chemii musis rozumiet, to je presne ako s matematikou. Kto sa dokaze naucit matiku, ak na nu nema vlohy?
A nejako ta podrazdila zmienka o Kosiciach :-) Skoncis u Maxa a budes robit sluzku..