Prosim Vas poradte mi. Prvykrat v zivote mi prisiel domov postou list s ponukou prace a ja neviem co s tym okrem toho, ze sa mam do 3 dni ohlasit uradu, ze tu pracu nechcem..(ale to nemozem odmietnut len tak) Som vystudovana kadernicka s nadstavbou podnikanie ( ako obchodna akademia) a na urade som povedala tej pani ktora ma vybavuje, ze kadernicku nechcem robit..no a hold smola ona mi posle papier s takouto ponukou prace.. co mam robit? Mam ist do toho kadernictva pre potvrdenie,ze som tam bola...ale neviem, co mam povedat - dovod preco nechcem/ nemozem zobrat tu pracu... okrem toho kedysi davno som v tom kadernictve praxovala par tyzdnov a bola som stastna ked som odtial uz konecne vypadla... (podotykam tato praca ma nikdy nebavila, mala som k nej odpor a som stastna, ze som isla na taku nadstavbu- podnikanie) poradte mi aky dovod preco odmietam tu pracu mam uviest.. do piatku to musim mat a teraz som ako na ihlach a mimochodom do papieru aku pracu by som chcela vykonavat som napisala ( kozmetika-vlasove poradenstvo,promoterka/hosteska, sekretarka....vzdy ked som sa bola hlasit na urade, som jej povedala, ze kadernickou nechcem byt a ona mi posle toto a viem, ze to nieje poradenstvo lebo tam hladaju normalne vystudovane kadernicky s praxou....
prisla mi ponuka prace z uradu ktoru nechcem..
hehehe, za "ja mam 2 skoly a dokonca jednu s maturitou" :-DDD
Tomu sa povie vychytavka na pracovnom trhu :-D V skutocnosti nevies robit vobec nic-strihat nevies a ani ta to nebavi a nadstavbou z podnikania si mozes vytriet svoju lenivu rit.
Ale pamataj si, ze existuje aj buducnost a cim menej teraz odpracujes, tym menej dostanes, ak vobec nieco dostanes.
clovek si ma vybrat taku skolu,ktora by ho bavila a po skole aby sa zamestnal.a nie vybrat skolu preto ze tam ide moja naj kamoska.tiez nezdielam nazor,byt doma,brat davky,preco to aspon neskusis?najdes si znamosti a tie ta posunu dalej.napr.si najdes novu pracu.netreba hned hladat dovod preco nie!Ja makam uz 12 rokov po skole a neviem co je to urad prace a ver ze ani raz mi pracu nenasiel urad prace a hlavne zacinala som ako predavacka a to tiez mam skoncenu skolu s maturitou,ale ako hovorim v obchode su ludia,najdes si znamosti aj vdaka tym ludom inu pracu...vies ako to je jedna baba povedala...a to ma posunulo dalej.je lepsie zarobit minimalku aspon zo zaciatku,ako byt bez penazi doma..
a mas vobec predstavu, co chces robit, ak si len vyucena kadernicka? nadstavba podnikanie, to je v podstate nic, ak nechces podnikat. cize pracovat sama na seba, najlepsie v odbore, v ktorom si vyucena - kadernicka.
nechces si vylepsit kvalifikaciu? lebo takto mozes ostat nezamestnana cely zivot.
alebo ist robit predavacku.
masproblem: diametralny rozdiel medzi mnou a tebou je v tom ze ja sa neprizivujem na socialnom systeme tohto statu a nikdy som necakala kym mi pracu najde urad prace. Ja som si na rozdiel od teba pracu hladala a aj nasla sama.
ved som ti napisala ze v pohode odmietni tuto pracu. POvedz na pohovore ze sa staras o starych rodicov a si tam len koli tomu ze ta tam poslali aby si spolupracovala, to je normalne. Mna uz tiez poslali na pohovor a nemala som zaujem robit poistovacku tak som si dala potvrdit papier a povedala som ze nemam zaujem o takuto pracu. Ved je to normalne ze si clovek vybera co chce a co nie.
nechapem preco do tejto temy vstupuju ludia ktori si precitaju kazdu druhu vetu ...pravdepodobne SWISTICA ( aspon mi tak prides) si presne ten typ cloveka ktoremu urad nasiel pracu ktoru nechcel vykonavat a tak si dnes z nej prisla otravena domov a tu si vybijas svoju zlu naladu...nieze by normalny clovek poradil so vsetkou slusnostou, ked sa jeden normalny clovek potrebuje poradit, ale zda sa mi, ze na tomto fore si podaktori ludia chodia liecit svoje nervy :) co mi je celkom luto.... ale toto je uz uplne ina tema takze sa nebudem rozculovat kvoli malichernostiam... ;)
jajka001_ dakujem za radu, aj ked by som to vedela zahrat, ale niesom na tom inteligencne tak zle, aby som zo seba robila totalnu hlupanu...bohuzial som ten zapamätatelny typ
Ak si niekto nevsimol (co som vyucena) mam 2 ŠKOLY a na prvom mieste je ta s maturitnym vysvedcenim!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Uz viem ako a co poviem, takze tu davam definitivne zbohom niektorym zakomplexovanym ludom :)
skor ty si to evidentne nepochopila. ved urad prace nezaujima, ci chces alebo nechces robit kadernicku, maju volne miesto, tak tam automaticky posielaju ludi, co maju na to papier. to, ze nejakej tetke na urade povies, ze to nechces robit - a este chciet pozadovat, aby si to pamatala, je trochu moc, nie ?! ked to nechces robit, zajdi do kadernictva a povedz, ze nevies strihat a mas po probleme.
Ak nechces robit kadernicku (co si sa aj vyucila) tak si najdi taku pracu aka sa ti paci, a neotravuj na urade prace, pretoze na teba idu dane pracujucich ludi. Btw: dufam ze ludi s takymto k pristupom k praci vyradia co najskor s evidencie
chod tam a tvar sa totalne neschopne, pytaj privelky plat a sami ta poslu kadelahsie