Kedze moja tema v zenskej teme sa uz zvrhava a ako hovori Lost,je out off topic,zalozila som nam novu temu,aby sme nespamovali temu suvisiacu so zdravim:-)Sup sem!
Pre tych, bez ktorych si uz neviem predstavit ani jeden den
tazke na otazku sa tazko odpovie, no ale zuno ma drahy vyber, rozdiel v uroku na sporeni do 1000eur je minimalny, presnejsie tolkoto: zuno
(1 000 * .021 * .81) / 12 = 1,4175
mbank
(1 000 * .009 * .81) / 12 = 0,6075
cize vlastne 80centov.. to nepokryje asi ani 1 vyber zo zuna z bankomatu..
resp ano, presne pokryje :)
avsak Len a len v pripade, ak tam ma clovek 1000eur (a viac) cely mesiac, cize viacmenej nie.. pretoze v mbanku je to FREE+60centov "zisk" :)
cize skor k mbank by som sa priklonil, v pripade aky si popisala..
ale vzdy zalezi od toho, co od banky ocakavas :) napr do mbanku sa asi este stale neda vkladat v hotovosti, ciz ebud postou (co je sakra drahe), alebo cez iny ucet, a tam je tiez poplatok za vklad, i ked o nieco mensi .. (netusim ako by sa tam dalo vlozit)
potom sa da kombinovat, mbank + nejake studentske ucty, alebo ucty zadarmo, ak take existuju, napr o com som pocul od kamosa CSOB taky ma, lenze tam treba splnit podmienky.. co je skoda
ale ak by sa mi pacila akakolvke banka, napr Banka Lost.. tak by som jej napisal email, ze "dobry den, paci sa mi Vasa banka, avsak nechcem platit poplatky, co vymyslime?" resp. poprosil ich o odpustenie poplatkov na nekonecne obdobie
a pozor na 1 vec - karty sa obnovuju a niekedy su za to poplatky, napr na zuno/mbank nie co viem, pokial viem spravne, ale VUB mi toto robila, ze 100sk rocne len zza obnovu karty, drahee drahee.. to iste aj ine banky robia..
da to zabrat, sledovat co na mna sije moja banka, ktorej zverim peniaze, preto ich nemam v kamennych, lebo nepoznam ziadnu, ktora by si CTILA zakaznika, ktory nema miliony na ucte a to je CELE ZLE zo strany banky.
ty mas aky prehlad, waw, a este takto neskoro v noci :) tusim mas vsetko pod palcom.. pre bezneho cloveka, ktory nema na ucte tisice éčok, cize nic sa mu tam nemoze nejak vyraznejsie "okotiť", je asi jedno, aku má banku.
cize ak povedzme v mesiaci nezaplatis kartou nic, tak mas len a len 1 vyber zadarmo, dalsi je nehorazne drahy tj 1,20eur
Ako sa zmenil mechanizmus bezplatných výberov z bankomatu?
tam je tabulka..
Toto je nevyhoda bank, ze casto menia podmienky a cloveka to potom nachyta, ako mna raz, raz som takto sa preklikol na bankomate, a namiesto VYBER som klikol na AKY MAM ZOSTATOK, no a onomi to ukradlo z uctu 1 euro, drahy preklik, ze? :)
preto sa od nich davam prec, oblukom, platim hotovostou, nikto neukradne 2% z platby od obchodnika, atd. sice je to nekomfortne, ale ja nemam rad karty..
to zalezi od toho, co potrebujes s nimi robit,
napr platit vramci Slovenska sa da so akoukolvek bankou, ak chces napr inkaso (aby ti napr operator strhaval z uctu), podla info ich stranky to maju, cize to tiez ujde.
no lenze problem je vacsinou s vyberanim z bankomatov.
A to zadarmo NIE JE u ZUNO !!
jedine ak ma clovek zuno PLUS ucet, lenze ten je za 2,80 (alebo zadarmo ak ma clovek viac ako 6000eur, ako keby to bolo 6000skk hahah :D)
cize to moze byt problem.
tak mozno mbank, tam je sporiaci 0,9% (bez podmienok, 2% asi s podmienkami)
ale uprimne, nie vzdy stoji za to ist za najvyssi urok, ked to srpavi o 25centov mesacne viac :) ak to ide do casu, tak vtedy sa to neoplati..
mBank moze sice vyberat z akehoklvek bankomatu, lenze len 1x mesacne zadarmo.
platby su u obchodnika zadarmo vsade a nekonecno.
neviem, pozrem ako to ma teraz..
a aká banka je najlepšia, ked máš málo penazi? :)) napr. menej ako 1000e :))))
No TB sa moze oplatit, ak ma clovek 10 000 eur a viac, (alebo ich prehovori na ucet zadarmo, alebo splna ine podmienky) a zaroven to ma na terminovanom vklade, kde mu to zarobi minimalne 2% (ako zuno)
lenze zuno to ma take, ze tam si mozem vsetky peniaze previest prakticky ihned.. z terminovaneho asi nie
TB ma tiez nejake sporenie, ale maju extremne komplikovanu stranku, tak neviem pozriet, co presne ponukaju. ale nemyslim ze by tam mohol byt clovek tak flexibilny..
lenze kto potrebuje 5 cifernu sumu ihned len tak :) kazdemu sadne nieco ine..
ja preferujem:
- ucet zadarmo, nepotrebujem pobocky
- co najvyssi urok na sporiacom ucte, absolutne ziadne vypoedne lehoty, absolutne ziadne limity na IN-OUT transakcie
a to je asi taky zaklad :)
dlho som bol v mbanku, lenze zuno mi da 2% bez prace (mbank chce, aby som za 2% spravil nejaku platbu kartou kazdy mesiac, no lenze ja netusim kde ju mam, takze to mi absolutne nevyhovuje)
ale zuno ma nevyhodu, ze ma taky dost blby internet banking, prilis user-friendly, mohli to spravit trochu chladnejsie, ale tak je to 'studentska banka":D (i ked ani nie, dost ludi tam musi mat dost penazi na tom sporiacom, niekde som cital, az ma prekvapilo ako vela)
:)))))))))) no díky.. radsej s tym asi nic neurobim, a pojdem si lahnut skor, ako ma napadnu nejake voloviny.. ako napr. tpch :))))))
Tak som si urobila srandu z TB a napisala im o tych sviniach nenazranych. odpovedali mi na mail, ze dakuju za podnet a budu sa nim zaoberat :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
no TB a ZUNO su zvlast banky, ale niekde som cital, ze TB vlastni ZUNO, aby si nahrabala vklady (a ponukaju 2% sporiaci ucet).
zuno tam ma ze je z Raiffeisen group TB ma to iste..
cize vlastne nie TB vlastni ZUNO, ale obe vlastni ten Raiffeisen :)
cize su defacto "sestry" :)
resp, nemali by mat toho az tak velmi vela spolocneho..