Pre tych, bez ktorych si uz neviem predstavit ani jeden den

Blondula

Maoam ... dakujem ;-) ja sa inac dobre,nesmutim,nemam cas :D moj priatel bol "chorobne" ziarlivy a stale mi vravel a upodozrieval ma,ze niekoho mam a podobne debiliny !!! aj ked sme boli spolu,tiez mi to stale hovoril a jednoducho uz je toho dost a ja nemam naladu pocuvat sprostosti !!! sme na dialku a dufam,ze tam aj ostane :D ja idem tento alebo buduci tyzden do Wiedne sa spytat na pracu,asi sa dam na opatrovanie.uz mam vyhliadnutu jednu tetku :D mamu mojho dobreho priatela,len neviem,ci sa to bude dat :D spanielsko na teraz rusi,aj tak je tam kriza jak "hovado" a ja tam s dietatom nepojdem ani za svet !! priatel mi povedal,ze ho "nelubim" ked nechcem prist za nim !! ale nerozmysla nad tym,ze nebudeme mat z coho zit,neni prace a este aj male dieta !! ja uz mam plany a budem sa ich drzat !!! byvanie mat budem,uz aj jaslicky som nasla pre maleho,mam aj termin dohovoreny,len tie papiere vybavit :-( .... takze som zvedava jak to dopadne :P je mi luto,ze mas taketo problemy zdravotne :-( neviem ci aj mna nebude cakat operacia ramena :-( ale to mi povie az odbornik.zatial som tam nebola,len na röntgene :D ale asi este navstivim predtym mojho noveho obvodaka :D zevraj nejaky mlady 35 rocny "frslin" nastupuje od prveho namiesto mojej lekarky :D uz sla do dochodku :-( ktovie,mozno medzi nami volaka ta "iskra" prebehne :DDD

Maoam

wheee: podla opisu kludne moze byt, ale to moze potvrdit alebo vyvratit len psychiater, takze urcite chod, ohladne poplatkov ti neviem poradit, lebo nie som na SVK :-/, ale urcite ti poradi Laurina, ako to chodi s poplatkami, ta sa vyzna :-)

Wheee, vies, asi ta nastavi najprv na lieky, aby si sa stabilizovala, to je prvy krok, ale potom budes potrebovat pomoc psychologa a dost dlho si myslim, pravidelne sedenia, takze paralelne oboje, neboj, bude lepsie, ked sa to upravi medikamentozne aj sedeniami.

Ono nie je sranda v mladom veku zvladnut tazke ochorenie, ja viem, co to obnasa (aj ked ine, ako ty) a obmedzenia s tym spojene, je to strasna zataz na psychiku a mnohych to zlomi. Zvlast, ak este nemaju nejaku extra oporu, je to este tazsie. Mas oporu v niekom, rodina, priatel? Lebo ak nie, tak je to sakra tazke :-/.

Dolezite je, aby si mala nieco pozitivne vo svojom zivote, nieco, co je 'len tvoje', napr. skola, praca, cokolvek, to ta bude drzat nad hladinou v tazkych chvilach.

Maoam

Blondula: to mi je luto :-//, co sa stalo? vy ste mali vztah na dialku, ak sa dobre pamätam, ze?

ak c hces, napis viac, aby sme ta mohli aspon troska podporit

Blondula, ja sa mam na hovno, lebo ma velmi trapia oblicky, posledny polrok je brutal, cakaju ma dve OP, no takze ziadna slava, inak sa ale snazim drzat hlavu nad hladinou, inak vela stresu a povinnosti, vecny kolotoc.
Inak nemam ziadne novinky.

whee_ee

Maoamka, nezvládam tie stavy neopodstatneného smútku, úzkosti, záchvatov plaču, nespavosti, precitlivelosti, pocitov zlyhania, neschopnosti sústrediť sa, ísť si za svojím cieľom, chuti zavrieť sa a zmiznúť zo sveta, nič neriešiť ... Nevládzem to zmeniť. A to ma štve, pretože mám ciele, ale jednoducho nie som schopná za nimi ísť ... Následne som vysmiata, vtipná, plná zábavných príhod, s nákupnou horúčkou, sebavedomá, svet je gombička ... Takú ma aj všetci poznajú ... Keby len vedeli ... Posledný týždne sa to rapídne zhoršilo, preto som googlila a našla som info o maniodepresii, preto rozmýšľam, či to nemôže byť ono ... Čoraz viac rozmýšľam nad psychiatrom. Preto ešte otázka: ak budem mať výmenný lístok od obvodnej, ovplyvní to nejako poplatky za vyšetrenie? Ďakujem.

Blondula

ahojte koceny :D po dlhom case som sem nakukla,kedze mi krachuje moj "vysnivany" vztah a moje dieta mi nedovoli pomaly ani na zachod ist,nemala som cas tu vysedavat :D dufam,ze sa mate lepsie ako ja,lebo chodila som po vysetreniach a mam miernu skoliozu :-( aspon uz mam jasno,odkial mavam tie neskutocne bolesti hlavy a celeho trupu :-( ale to som nechcela....
v utorok sa mi vracia jeden moj kamarat priamo zo srdca Brazilie a donese mi "bandasku" toho brazilskeho keratinu na vlasy :D chcem sa spytat,ze ci to mnozem naplacat aj na moje v celku zdrave dlhe vlasy a ci to treba aj vyzehlit po naneseni.nieco narychlo som pozrela na youtube a tam tie vlasy vyzehluju :D ja pouzivam aj fen zriedka a nieto ze este aj zehlicku :D po akom case to treba zopakovat tu kuru ?? :O ... inak keby ste niektora byvala blizko Topolcian,mohla som vam trosku z tej "bandasky" odliat :D
PS:moc sa nezapiste,nie ze to tu budem vecer hladat az do rana :DDD .... majte sa lepsie ako ja a moc sa na chlapov "nenaväzujte" :D papaaa ;-)

Maoam

wheee a co nezvladas - dalsie nakupne horucky a stavy euforie a potom pad do depresii alebo ako sa to u teba prejavuje? drz sa a necakaj dlho s terminom, mozno mas aj iny problem, psychiater ta zdiagnostikuje, neboj :D

Maoam

najprv psychiater (kvoli liekom), ktory ta posle dalej aj k psychologovi kvoli terapeutickym sedeniam na naucenie sa zvladania situacii, ktore nemas pod kontrolou

ale ked si pacient s chronickymi bolestami, je logicke, ze si utrpela aj na psychike

whee_ee

Ak pravdepodobne trpím maniodepresiou, mám ísť ku psyhológovi alebo psychiatrovi? Prestávam to zvládať ...