Denne vypije 1l mlieka 8-ročný syn

katikad

Je rozdiel v mlieku a mlieku. Pasterizovane mlieko je mrtve, hnije v organizme..je to na zvazenie. Klasicke cerstve mlieko je uplne v pohode, ma vsetko potrebne na spravne stravenie ludskym organizmom... mliecny automat, dedinska krava... dolezite odkial ste...pri mrtvom mlieku sa vapnik nedostava do tela a telo si ho pyta este vacsim zaujmom o mlieko...

ajjaja

Sisa30, o tom, či je pitie mlieka zdravé alebo nie, na to sú rôzne názory, to tu rozoberať nebudem, lebo by ma tu niektorí ukameňovali :)) Môjmu synovi mlieko nedávam vôbec, ale má rád jogurty, jogurtové nápoje, syry ... takže potrebné minerály si kompenzuje tým.
Chcem sa len vyjadriť k tomu pitiu z fľaše. V tomto veku by som už rozhodne fľašu nedávala. Ono možno aj preto ho toľko vycucá :) Skús mu normálne dať pohár mlieka k raňajkám, príp. k olovrantu, večeri a podľa mňa ho až toľko piť nebude. Už je dosť veľký na to, aby si mu vysvetlila, že má piť z pohárika, aj keby trval na fľaši :)

salajka

ahoj, moj otec pije mlieko na litre (niekedy aj 2 denne) tiez od malicka. Teraz bude mat pomaly 50! a stale pije mlieko pomaly ako vodu :) problemy mu to nesposobuje ziadne. Nevsimla som si, ze by mal divne sfarbene zuby, to skor fakt z nejakych liekov asi ma tvoj maly.

aisha5

Ked ma potrebu pit vela mlieka, to znamena, ze jeho telu chyba nejaky prvok. Nejaky vitamin alebo mineral. Skuste mu urobit rozbor krvi, tam to zistia..