Sanatorium pre dlhodobo chorych

Príspevok v téme: Sanatorium pre dlhodobo chorych
sea_water

zdravim - chcem na vystrahu pre ostatnych opisat situaciu v Sanatoriu Karpatia, Limbach. Hned na uvod - NEODPORUCAM!!! toto katastrofalne zariadenie!!!! Preco? Popis: stara, skareda, opryskana budova este z cias socializmu, osarpane postele, stare okna, ktore idu ledva-ledva zatvorit. To by clovek este prehltol, ale co sa tyka starostlivosti: prijali moju znamu, pacientku po porazke, hybna iba jedna ruka, ciastocne jedna noha, s obtiazou prehltanie. Inak nevladna, neschopna ist sama na wc, atd. Slubili dat antidekubitny matrac, nestalo sa, priniesli jej vlastny z domu. Po tyzdni ho ,,sestricky,, praskli. Po dvoch dnoch (kym este nemala ten matrac, sa pacientke objavil dekubit!!! A ze ,,vraj to uz mala, ked prisla,,. Neuveritelna drzost! Ked sa pytala na zachod, vraj nech potrebu vzdy spravi do plienky. Akoby bol problem dat pod nu misu! Vo vykaloch cloveka nechaju cele hodiny, kym sa im neuraci prist a vymenit plienku! Doktori? Stari penzisti, ktori na otazku co sa da s pacientkou robit len mrdnu plecom, nieco v style - ,,ved vidite, ake ma postihnutie, co by ste chceli?,, No absolutny nezaujem cloveku, na ich starostlivost odkazanemu, pomoct!! KATASTROFA!!! Clovek odtial odchadza v horsom stave ako prichadza! Naco prijimaju ludi v takomto stave, ked ich nechcu liecit? Co to je za sanatorium? Sanatorium pre zdravych, ci co?? Hlavne, ze tam beru, ak ste cez poistovnu 9 Eur na den, ak nie ta 40!!! Pytam sa, za co??? Obycajny, spinavy biznis, tento chliev v Limbachu by bolo velmi, velmi vhodne ZRUSIT!!!!

MarosC

Dobry den,
vedeli by ste mi poradit aktualne centrum kde zoberu aj pacienta (vek okolo 50) ktory je odkazany na celodennu starostlivost a su schopni ho zobrat co naskor? Kovacova vraj ma poradovnik na rok dopredu...

achjaja

vsak ked sa ti to nepaci , preco si si pacientku nezobrala domov a nestarala sa sama o nu 24 hodin v kuse , neprebalovala kazdu hodinu a umyvala , kazdu pol hodinu polohovala ...

naco ste ju tam supli , to je lahke kritizovat a pritom sa zbavit zopvednosti

chod si to vyskusat tam robit , ked budes mat 15 leziakov na smene , potom ta mudrost prejde

ked sa vam nepaci ved sa starajte doma , naco ich davate do zariadeni

Alojzik

Mňa by len zaujímalo ako je možné že Zdravotnícky Asistent tam vykonáva prácu Zdr. sestry?!!!!!A ako je možné že,ťahajú 24-hodinové prípadne až 36 hodinové smeny?!!!!
Celé Sanatórium je banda zdieračov,mal som tam mamu a pokrok nebol žiaden!Ošetrovateľská starostlivosť fajn,ale rehabilitácia pohorela!!!!!

olga-lubo

Absolvovala som aj s mojím synom pobyt v sanatoriu Karpatia.Starostlivosť bola dobrá,rehabilitácie boli na úrovni.
Pán riaditeľ Ing.Ján Gulovič je obetavý,veľmi si váži pacientov,nie je povýšenecký.
Jeho snaha je zveľadiť služby .Ale i tu je problém,kde získať peniaze.
Kto by mohol pomôcť tomuto zariadeniu,prosím pomôžte!
Radi sa ešte vrátime na liečenie do tohto zariadenia!

tralala8520

Chcel by som reagovať na sanatórium karpatia v Limbachu, v mesiaci júl 2012 tam bol umiestnený môj otec po NMCP pričom tam bol privezený v stave, že s rukou nebol schopný pohnúť a nespravil ani jeden krok bez dopomoci, po troch týždňoch keď bol prepustený domov sa jeho stav tak zlepšil, že doma vie chodiť bez pomoci po celom byte, s rukou už vie celkom dosť no tam je stále čo zlepšovať ale spravili tam ohľadom jeho zdravotného stavu poriadny pokrok, čo sa týka personálu tak klobúk dole všetci maximálne milí a ústretoví hlavne chcem pochváliť rehabilitačného pracovníka Martina, ktorý spravil s mojim otcom veľký pokrok, strava v Limbachu normálna, otec si na nič nesťažoval, možno jedidné čo vytknúť je celkový stav budovy a vybavenia v ubytovaní ale to je vždy otázka peňazí a času. Takže tí čo máte obavy z tohto zdravotníckeho zariadenia tak sa nemáte čoho obávať.

tpch

Vsak podaj staznost, tu ti nikto nepomoze, moja.
Toto je typicka vlastnost Slovakov-otvarat tlamy a pyskovat na tych nespravnych miestach, potom mavnut rukou a pekne sa zmierit so situaciou. Co keby si sa stazovala tam, kde maju kompetencie s tym nieco urobit???
Takze este raz: Si na nespravom mieste, mojko.