Dobry den mavam uz dlhu dobu pomerne pravidelne dost riedku stolicu a vobec sa mi nezda ze to je normalne. Chcem sa opytat ze ci mi neviete poradit cim to moze byt a ako sa stravovat alebo co robit aby sa to prestalo vyskytovat. Dakujem
Riedka stolica
a este okrem toho podozriveho mlieka mam tak trochu zavislost na sladkom:) cosi sladke si davam viacmenej kazdy den... proste cukroholik:)
ziadne bolesti, ani krv, ani nezvykly zapach. takze je to predsa len asi skor ten jedalnicek? dlhsiu dobu znamena, ze to uz je asi aj viac ako rok, ale neviem ci sa zmenilo nieco v stravovani, alebo ze by pribudol nejaky stres... stravujem sa normalne, nemyslim ze zrovna uplne zdravo ale ani nezdravo, do rychleho obcerstvenia chodim celkom vynimocne, vodu pijem najcastejsie normalnu z vodovodu alebo mineralku, koly a podobne nepijem, tak neviem. ale pijem napriklad kazdy den mlieko... ale asi vyskusam tu bezlepkovu dietu.
pokial nie su dalsie sprievodne priznaky, ako bolesti zaludka, krce v bruchu, silne alebo nezvykle zapachajuca stolica, prip. krv v stolici, problem bude v jedalnicku. len pre zaujimavost skus par dni jest potraviny, urcene celiatikom - bezlepkova dieta. za skusku nic nedas. dalsia vec je, ze z toho co pises nie je jasne, co znamena "dlhsiu dobu". par dni? tyzdnov? mesiace? moze to byt aj nejakou zmenou. porozmyslaj, co sa zmenilo tesne predtym, nez si zacal/a pozorvoat tento stav. prestahovanie, pijes inu vodu, stres, zmena zamestnanie, stravujes sa inde... nieco. mozno prides na zdroj problemu aj takto.
nemam ziadne bolesti nic, navyse nie je to zas ani uplne hnacka a ze by ma nejak prehanalo... len mam dost riedku stolicu ale nie uplne vodnatu ale aj tak sa mi to vobec nezda v poriadku.
To mám aj ja... ide o to, že z jakého dôvodu a koľkokrát za deň. Za hnačku sa pokladá až viac ako 3krát denne... Ak sa teda ideš vysrať ráno a večer a je to trošku miernejšie, tak by to nemal byť až taký problém. Návšteva u doktora ale vyvráti niektoré veci, napríklad hepatitídu, salmonelu, mononukleozu... dal by som si vziať minimálne krv a analny výter (toho sa neboj, to prežiješ, keĎže ja som prežil rektoskopiu...) Sprevádzajú tieto riedke stolice aj bolesti brucha, krče, a iné tráviace ťažkosti? Ak nie, tak asi máš len na niečo intoleranciu... skús vynechať na 2 týždne mliečne výrobky a potom ráno vypi 2 deci mlieka na lačno. Keď sa do troch hodin zesereš, tak maš takmer isto intoleranciu mlieka.