ahojte. jedna rodinna znama mala psychicke problemy a vcera som stretla jej rodicov. povedali mi, ze dotycna sla na dva roky na liecenie. je mozne poslat na taku dlhu dobu? nepovedali nic konkretnejsie. a vraj niekde v Polome ci kde. na nete som nic take nenasla.. neviete o niecom takom?
liecenie na dva roky?
Podľa mňa, ak má veľmi ťažké stavy /a je mimo/ a rodina sa o ňu nechce postarať, tak ju môžu umiestniť do nejakého ústavu. Asi všetko, čo viem k tomu povedať.
trafena hus zagaga. ja som ziadnu temu neotvorila. o com to tocis? a co sa rozculujes? keby od teba niekto potreboval pomoc, tak ti povie viac. ale zrejme nemali zaujem a asi aj vedia preco.
prednasky si nechaj, jedna sa tu o nieco ine tak nemoralizuj. nie je to zvedavost. rada by som im pomohla ale je tazke hovorit s jej rodicmi ked su v takomto stave. tiez si kvoli nejakemu dovodu otvorila tuto temu. ale miesto normalnej odpovede sa do mna navazas. takze prosim nechaj si to pre inych. vdaka
a načo ťa to zaujíma? len zo zvedavosti? týka sa ťa to nejako? veď sa nestaraj, je to jej vec, nie tvoja.
zrejme to bude to resocializacne.. postupne sa zistuje ze si zarabala pofidernym sposobom a aj drogy v tom boli. netusim co sa s tym dievcatom stalo... zrejme som ale zle rozumela to miesto kde je. nic v Polome take mi nenaslo,ziaden ustav..
kazdopadne dakujem
resocializačná liečba..
Alebo, ak je tvoja znama naozaj tazka schizofrenicka nereagujuca na liecbu, tak trvale umiestnenie v psychiatrickom zariadeni na to urcenom.
O nicom takom neviem, take dlhe liecenie poistovne nepreplacaju. Jedina moznost, ktora ma napada, je nejaka sukromna komunitna resocializacna liecba nadvazujuca na psychiatricku liecbu zavislosti od drog.