Je tu niekto, kto sa stal tercom ohovarania?

Príspevok v téme: Je tu niekto, kto sa stal tercom ohovarania?
porta1

Dobry den. Mam 30 rokov, som vydata a mam syna. Chcela by som sa vas opytat, ci Ma niekto skusenosti s ohovaranim? Ja som pred par dnami zistila, ze kolegina, ktora ma 40 rokov, stale slobodna a bezdetna, ma skaredo ohovara a vymysla si na mna kadejake klamstva, ktore siri po celej praci. Akokeby si na mna zasadla a len hladala kazdu chybu a ked ju nenajde, tak si ju vymysli. Snazi sa znicit mi meno a bonzuje ma managementu. Toto robi aj inym par ludom, (ja si myslim, ze musi byt nejak psychicky chora alebo co). Ked som sa jej to priamo opytala, tak to poprela. Ale ja som si ju vyskusala. Povedala som jej nieco, co som nikomu inemu na firme nepovedala. Na druhy den to vedeli vsetci, takze to znamena, ze si predsa len otvara na mna hubu. Ak niekto zazil nieco podobne, ako ste sa proti tomu branili? Da sa to aj nevsimat si ju, ale dokedy? Dokedy mi uplne neznici moje meno?

porta1

magy, uplne presne si to opisala. Velmi realisticky nazor. Dakujem. Vies, zatial som nad nejakym sprisahanim nerozmyslala, no je to jedno z vychodisk. Praveze ja ju nechavam tak, nech chodi a keca. Nechcem jej ukazat, ze ma to obtazuje co robi, a ked naraza predomnou na nieco, myslim ponizovanie, tak sa jej este aj zasmejem do ksichtu, ju ide vtedy rozhodit. Nechcem reagovat na jej provokacie, lebo o to jej ide. Snazim sa odrobit si svoju robotu a ist domov. No zacina to byt velmi tazke, lebo ked rano vstavam, tak mam hned krc v zaludku, ze "co zase henta na mna nakyda". No uz ten limit trpezlivosti pretieka. Porozmyslam nad tym "sprisahanim". Porozpravam sa aj s inymi kolegami, a ked ich to tiez obtazuje, zacneme to riesit, lebo uz je toho vela...

Milky

Alebo ju natvrdo ignoruj. Neodpovedaj na pozdrav, pokial ta oslovi nereaguj..
A / alebo povedz niekomu, kto pozna niekoho, kto jej pri navrate domov cistou nahodou a predsa profesionalne rozbije usta. Ked pri tom este spomenie zopar slov ako troska menej klebetenia v praci by ta predsa nezabilo.. Budes lahsia o zopar euro, ale ono to pomoze.

Magy

Problem s takymito jedincami je ten, ze vytvaraju naozaj prespekulovane klamstva a siete svojej nenavisti. Pritom povod toho celeho je casto v niecom, co na prvy pohlad nevidi takmer nikto - bola ohrdnuta, odkopnuta, nemoze mat dieta, trpi nejakou chorobou a svoju frustraciu si vybija takymto zvratenym sposobom. Do uvahy prichadza aj dalsia casta pricina - snazia sa na seba uputat pozornost za kazdu cenu, vykreslit seba v lepsom svetle, nieco dosiahnut... Casto boli ako deti od rodicov alebo surodencov ponizovani, znevazovani, dostavali najavo aki su zli, skaredi, prip. aj nieco horsie, znasilnovanie nevynimajuc... Tych pricin moze byt spusta, najhorsou moznostou je, ze je uz v stave patologickej zmeny a jedna sa o naozaj choreho jedinca - z medicinskeho hladiska. V drvivej vacsine pripadov je to vsak situacia riesitelna len velmi tazko. Taky clovek k psychologovi alebo nebodaj psychiatrovi nepojde, tito ludia si svoju chybu nepripustaju, zli ste vy vsetci okolo.
Rada je tazka, ale dostat sa z tej situacie da. Dolezitou vecou je - NIKDY sa nenechat vytocit. Nech povie alebo spravi cokolvek, radsej sa ist na chvilu vyvetrat, dat si panaka alebo cigaretu ale nejaku velmi neprijemnu situaciu, ktora je nou sposobena, riesit s chladnou hlavou. Nedat sa zviest k impulzivnemu jednaniu, pomste a pod. To by ste jej nahrali do kariet. Dalsim ucinnym prostriedkom je, ak sa vas (najlepsie tajne) spoji viacero, ktori jej konanim a recami trpite a vytvorite si strategiu. Ci uz s cielom ju z firmy "vykopat", alebo nazbierat dostatok dokazov a faktov, zajst za vedenim a predlozit to zodpovednemu veducemu, ktory bud tu nespratnicku vyrazi, alebo aspon vezme na vedomie, ze jej reci a bonzovanie je nutne brat s velkou rezervou. Ako som pisal, takito posahanci maju v hlavach prepracovane strategie, co ako povedat, ako a kym manipulovat... Nemozu sa vsak nijako branit jedinej veci - ak sa proti nej postavite rovnakymi zbranami. Fakticky sa skor ci neskor rozbije na vlastnych klamstvach a zavadzani, lebo uz kazdy bude vediet, ze to co povie, sa nezaklada na pravde. A potom bud ujde sama, alebo dostane "zhora" kopanec.