Rakovina prsníka - rekonštrukcia prsníka

Príspevok v téme: Rakovina prsníka - rekonštrukcia prsníka
evadur234

Patrím medzi tie ženy, ktoré prekonali rakovinu prsníka. Som po operácii, chemoterapii, rádioterapii a keďže sú moje výsledky dobré, uvažujem do budúcna aj s rekonštrukciou prsníka. Prosím, napíšte mi, aké máte s tým skúsenosti. Aký spôsob rekonštrukcie prsníka je najlepší, na čo si dávať pozor a tak ďalej. Vopred ďakujem za Vaše príspevky.

evadur234

ešte som s liečbou neskončila. Čakám, kým mi zdravotná poisťovňa schváli jeden špeciálny liek. Áno, celý život platím poplatky poisťovni a keď potrebujem liečbu ja, musím sa doprošovať. Tak to chodí na Slovensku....

orchidea0

evadur234 velmi pekne dakujem. Toto cakanie je neskutocne. Uz som bola aj u bylinkarky, dala mi masticku nejaku. Ja som sa teraz utapala v ziali, vsetky kamaratky som nechtiac odvrhla, tazko sa mi pocuvalo ako su stastne a ja v kutiku due trpim lebo neviem co bude somnou. Ale aspon som zistila ake su. Teraz sa naplno venujem dietatku, manzelovi a staci. Kolko uz mas od liecby?

evadur234

orchidea0, ešte niečo, ak si klikneš na stránku Avonu nájdeš tam online prsníkovú poradňu, kde ti tvoje otázky zodpovie lekár, je to stránka www.zdraveprsia.sk Mne tiež pomohol s radami.

evadur234

orchidea0, nesmieš takto uvažovať. V prvom rade, nie všetko čo ide pod nôž je rakovinový nádor(malígny)! Aj benígne nádory (hrčky)niekedy vyberú, aby nezhubli, proste pre istotu. A ak by bol malígny nádor a zistia ti ho včas, tak NEUMRIEŠ. Ak ťa pozvali až na marec, tak to nie je vážne. Ak by mali podozrenie na zhubný nádor, riešili by to do 2-3 týždňov. Dnes sa to dá liečiť. Neboj sa, strach je veľmi zlý. Ver mi. Držím palce.

orchidea0

evadur234 dakujem, ze si mi odpisala. Ja teraz prezivam stres a ocakaanie. Mne tiez nasli nieco v prse, mam 23r. po 1porode, tak som zufala. Povedali mi, ze ide o adenozu, no ani nepovedali co dalej, len, ze mam v marci prist a ked sa to zvacsi zoberu vzorku a pod noze. Ja sa strasne bojim, ze coskoro zomriem.

evadur234

orchidea0, rakovinu mi zistili na preventívnej prehliadke. Išla som na mamograf a sonograf. Tam sa im niečo nezdalo, tak mi urobili biopsiu a výsledok ma nepotešil. Prešla som všetkými fázami t.j. prekvapenie,zúfalstvo, plač, hnev, smútok a nakoniec zmierenie so stavom. Ale potom som sa zaťala a rozhodla som sa bojovať. Zmenila som myslenie a... funguje to! Žijem, pracujem, teším sa každý deň. Operovali ma v Banskej Bystici v Mammacentre. Je to špecializované pracovisko na prsníky. Boli fantastický a prostredie krásne nadštandardné BEZ POPLATKOV za nadštandard. Odporúčam. (viz.www.mammacentrum.sk)

evadur234

Ďakujem Vám za príspevky, aj keď neboli odpoveďou na moje otázky. O rekonštrukcii prsníka zatiaľ len uvažujem. Prsník mi zobrali celý ostal len kúsok, ale už pred operáciou mi poedali, že sa v budúcnosti bude môcť obnoviť. Dada áno rekonštrukcia sa dá robiť už priamo pri operácii, ale to iba vtedy ak pacientka nemusí podstúpiť rádioterapiu. Zistia to pomocou histologického vyšetrenia už priamo pri operácii. Ja som pred operáciou povedala, aby to urobili tak, aby to bolo bezpečnejšie. Ak treba zobrať tak nech zoberú.

dada.

som rada, že to máš za sebou, aj ked to sa nedá povedať nikdy. Držím palce do budúcna !!!!

Čo sa týka rekonštrukcie, myslím, že najlepšie by to vedel tvoj ošetrujúci lekár. Kde si presne mala rakovinu, koľko kože ti ostalo, v akom stave si teraz, aká je šanca, že sa objaví znova a podobne. Počula som už aj o tom, že žene zobrali prsník a hneď jej aj urobili nový, čiže bez neho nebola ani minútu ( ale to bolo niekde v zahraničí ).. ale ja som mala susedku aj tetu s touto diagnozou a ani neuvažovali o rekonštrukcii, ale to zase boli staršie ženy, okolo 50 rokov...

v každom prípade sa drž a veľa šťastia a zdravia !!!

orchidea0

Ahoj, to je super, ze mas vysledky dobre, tesim sa.. mohla by som sa popytat o rakovine? ako ti to zistili, co vsetko s tebou robili?ja mam depku.