Ahojte, prosím o radu. Vždy som mala tendenciu priberať do brucha a do pŕs, nohy mám chudé a zadok tiež malý (všetko po otcovi). Pred časom som si povedala, že začnem cvičiť na brucho, riadne som makala a teraz mám viditeľne vypracované svaly, normálne tehličky, z čoho sa teším, no stále tam vidím pre mňa dosť veľkú vrstvu tuku, ktorej sa neviem zbaviť, hlavne v spodnej časti. Asi už 2 týždne večeriam iba parenú brokolicu (18.00) cez deň jem pomenej, žiadne sladkosti ani biele pečivá atd. Vidím trošku zlepšenie, ale len malé. Viete mi poradiť, ako urýchlim odbúranie toho tuku? Mám 23 rokov. Ďakujem.
vyrysované brucho a na ňom vrstva tuku
No ak si vidis tehlicky zo svalov, tak logicky asi nevidis tuk?!
A ak vidis tuk, tak musi zakryvat svaly, nie?
Ja vychadzam len z anatomie, z nicoho ineho...
na spalovanie tuku potrebujes zaradit aerobne cvicenia a neprestavat ani so silovymi, inak ti tehlicky zase ochabnu.
aerobne cvicenia su take, pri ktorych sa vela zadychas -- plavanie, vytrvalostny beh, vytrvalostne bicyklovanie...
cele je to o tom, ze musis denne spalit viac energie, nez dodas a pri aerobnom cviceni dosiahnes navacsiu efektivnost, ked budes udrziavat tepovu frekvenciu (od 220 odpocitas svoj vek = 197). potrebujes to nejako merat, takze bud stacionarny bike s displejom alebo specialne hodinky na ruku.
1-2 dni v tyzdni si pokojne daj pauzu a necvic vobec.
Tak mám zrejme problém so zrakom, alebo ten tuk naukladaný do kociek tak, že to vyzerá ako vypracovaná brušná stena?
Snáď môžem mať vyrysované svaly, keď som ich cielene pravidelne precvičovala?
ked mas na bruchu tuk, tak asi velmi vyrysovane nie je...