Beriem citalec už asi mesiac a pol. Beriem ho na depresiu ale nemám pocit aby mi to nejak extra pomohlo.
Aké máte skúsenosti, prosím napíšte.
Po akom dlhom čase vám zabral Citalec?
AKO STE MOHLI VYDRZAT BRAT PRE BOHA TENTO LIEK VED MNE BOLO KATASTROFALNE PO DVOCH DNOCH SOM HO MUSELA VYSADIT..NEVEDELA SOM NIC ROBIT LEN SOM LEZALA TAK ZLE MI BOLO A TO NEHOVORIM O TOM AKA OSPROSTENA SOM BOLA..
mimochodom sa vás chcem niekoho spýtať kto z vás užíval CITALEC, či ste mali niekto z vás bolestí očí alebo niečo také ???
ďakujem za rady, a nemohlo ovplyvniť liečbu že som liek zopár krát vynechal asi tak cca 5x ?
ok, súhlasím, našla som teraz na nete pri tomto lieku, že zaberá do 2-4 týždňov...
podla mna mesiac a pol dost dlha doba na uvazovanie o zmene.
Antidepresíva zaberajú po 4-8 týždňoch, nie je to také okamžité vyliečenie, ale postupne, najprv sa ti bude chcieť robiť veci, ktoré sa ti v kríze nechcelo, postupne budeš mať viac chuti do života, úzkosti alebo depresie sa budú postupne strácať. Chce to aj popracovať na sebe, nespoliehať sa len na lieky, ale ísť aj na psychoterapiu. Lieky tlmia nepríjemné pocity, to je fajn, ale na to, aby si ich neskôr mohol/mohla vysadiť, tak si to musíš aj spracovať v hlave a naučiť sa inak pozerať na niektoré životné situácie, lebo rovnaký prístup bude viesť po vysadení liekov k rovnakým problémom. Ak nepomôžu lieky ani po 2 mesiacoch, bola by vhodná zmena.Držím palce :)
tak to ma veľmi nepotešilo, ale ďakujem za podelenie sa so skúsenosťami
Asi ti uz ani nepomoze. Poziadaj o iny liek.