Čim natierat bolave bradavky?

Príspevok v téme: Čim natierat bolave bradavky?
lizinka

Dobry den..chcem sa spytat, rozhodujem sa, ktoru masticku na bradavky kupit, kedze cakam babo a chcem aj kojit..mam ich odjakziva velmi citlive, tak mam trochu strach, ako kojenie zvladnem..ceny niektorych masticiek sa mi zdaju prehnane vysoke..mate nejake skusenosti, co pomohlo vam, resp. poradit nieco prirodne na bolave bradavky..dakujem.

Lili007 - Maria S.

Ja som mala velke problemy s popraskanymi a krvavymi bradavkami pocas kojenie. Pripravovala som sa len na starostlivost o babatko ale nikto ma neupozornil, ze aj problemy so mnou, maminkou, sa mozu vyskytnut.
Vela som hladala po nete, pytala sa lekarov, priateliek i starych mam. Najviac mi pomohla kombinacia potierania bradaviek Bepanthen Care mastou, v krvavych ragadach nechat zaschnut par kvapiek materskeho mlieka, ked bolo najhorsie pouzit klobuciky na kojenie alebo striedat prsniky a ten, z ktoreho som neponukla pit aby sa zahojil, tak som odsala.
Tak drzim palce. Hlavne natierajte lebo cmulanie pokozku velmi vysusuje. Na aku-taku bolest si privyknete, je to o sile zvyku, ked uz ale vznikaju krvave trhlinky, tak je to velmi bolave.

gastanko2016

ja síce nekojím, ale vždy keď mám suché a popraskané bradavky, tak si ich natieram bepanthen care mastičkou. Výborne hydratuje pokožku a už na druhý deň vidno zlepšenie.

pe84

Mne sa osvedčil Bepanthen Care a preto ho aj odporúčam, je jemný a rýchlo regeneruje, takže rýchlo zaberie, má veľmi dobré zloženie, bez farbív, parfémov, dráždivých látok, čo je super práve pri dojčení, netreba sa báť, ak by sa aj neumyl alebo zle umyl, tak bábatku neuškodí

Ivka 1

Na boľavé bradavky jednoznačne tyčinka aloe lips ,za chvíľu je po probléme a čo je hlavné,nemusí sa pred kojením umývať. Je bezpečná aj pre bábätko. Zároveň je veľmi dobrá na rôzne ekzémiky na tváričke bábätka. Celkom pekne zaberá na štípance, škriabance, ústne kútiky. Pred odchodom do nemocnice by ju mala mať každá mamička vo svojej batožine. Rovnako aj aloe first , ktorý veľmi pekne hojí rany po nastrihnutí a je veľmi dobrý na milión ďalších vecí.Tieto dve veci na ošetrenie pokožky mamičky a aj bábätka sú odporúčané gynekológom a detskou lekárkou. Tak načo sa zbytočne trápiť keď nemusíme ?

lencika

Ahoj, ja ked som isla do porodnice tak som si kupila Bepanthen a ostalo som mu verna a to som sa v prvom tyzdni kojenia fakt natrapila, ja som hlavne vyhladavala neparfumovane kremy

watermelon

kolagenovy gel ten cierny, mozno niekde zozenies distributera, ak by to bolo az tak zle, to je len ked uz nic ine nepomoze...

zuzka0609

myslim,ze boliet by ta boleli aj keby si ich nemala citlive.ja nemam citlive,a po porode,ked malicky ceckal,tak ta bolest bola niekedy hrozna.ale casomto preslo,teraz ma uz zubky,stale cecka,obcas pohryzie a uz to ani tak neboli ako na zaciatku.ale pouzivala som bepantenol.

gini

ja som mala tiez problemy z bradavkami ked som zacala kojit a nic ine my nepomohlo na zahojenie iba prirodna vazelina na to urcena,a to som mala uz krvave bradavky,za 4 dni som bola ok