Dobrý deň, mám malého 5-mesačného brata, ktorému náhlne začala modrať spodná pera (no nie tak sinavo ale je to atramentovo modrá farba). A takisto má sem tam chrapčivé dýchanie čo pripisujeme (aj my aj pani doktorka) nedovyvýjaným dýchacím cestám. Ak by nám vedel niekto poradiť boli by sme velmi vďačný;)
Modré pery u detí
to znaci problem so srdcom.
Urcite by som s nim okrem plucneho vysetrenia podstupila aj vysetrenie kardiologicke.
Chrapcanie=hlieny. Dieta je zanedbane, pluca ma plne hlienov.
Mechanicky pomaha hlieny odstranovat naparovanie(inhalacia vody aby sa tie hlieny zriedili) a potom drzat dieta zvislo, hore nohami a potapkavat jemne boky hrudnika, aby ten hlien vytiekol.
Zialbohu, pri tak malych detoch sa neda pouzit velmi ucinny odhlienovac, oreganovy olej, tj jeho zlozka carvacrol.
Ale roztok GSE na vyhubenie mikrobov v prinosnych dutinach(6 kvapiek GSE do deci vody, kvapkat v zvislej polohe 3 x denne , aby sa to dostalo aj do celnych dutin, kde sa nakaza moze schovavat mesiace dlho a telo produkuje proti nej hlieny, ktore v leze dietata tecu rovno do pluc) mozno pouzit aj u kojencov.
Doplnok je neskodny, tj nema ziadne postranne ucinky ani v radove ovela vacsich davkach a je ucinny na hromadu roznych nakaz, najma bakterialne, ale aj kvasne a plesnove, ako napr aspergillus pneumoniae, ktory zije z hlienov, velmi casto v plucach.
Pri modreni(cyanosis) je niekedy potrebne davat aj docasne kyslik, kym sa nepodari tie hlieny odstranit a pluca regenerovat.
Na regeneraciu pluc je dobre brat najma adaptogen cordyceps sinensis,bezpecny potravinovy doplnok, dospela dospela davka je 2 gramy, pre deti v pomere vahy samozrejme menej.
Napr pre 10 kg dieta je to zhruba 1/7 uvedenej davky pre 70 kg dospeleho.
Moze ist o nedokyslicenie. Urcite by som neriskoval a radsej siel na odborne vysetrenie.